Éremözön a karate kemény műfajának kontinenstornájáról

A magyar sinkiokusin válogatott nagyszerűen szerepelt a Debrecenben megrendezett korosztályos Európa-bajnokságon.

Magyar Nemzet
2023. 06. 25. 22:05
null
Fotó: Szutor Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Debrecenben, a Hódos Imre sportcsarnokban rendezték az idei utánpótlás sinkiokusin Európa-bajnokságot az U16-as, U18-as és U20-as korosztályokban forma gyakorlatban, és a leütésig menő full contact küzdelemben.

Tokaji Norbert és csapata, valamint Szabó Tamás és a Sinkiokusin Harcművész szövetség elismert, jól szervezett kontinensviadalt hozott tető alá. A 20 résztvevő ország 600 versenyzőt és közel 400 bírót, szervező, nemzetközi vezetőt vonultatott fel. A magyar csapat összesen huszonnyolc érmet szerzett, csupán másik két ország előzte meg. Külön kiemelhető két ifjúsági Európa-bajnokunk, Kiss Mónika (Várpalota Főnix Dojo) és Oláh Barnabás (Victory klub), valamint az U20-ban Eb-győztes Kerezsi Csenge (Bátor SE) . 

A felnőtt nők számára itt volt az utolsó kvalifikációs torna a közelgő, őszi súlycsoport nélküli világbajnokságra, Japánba. Szalay Berta felverekedte magát a dobogóra, így Mező Lili és Tóth Csenge után újabb versenyző jutott ki a vb-re. A férfiak – Fekete Gergely, Lajtos Patrik, Dávid Máté, Dávid Ádám – már egységesen készülnek, hogy októberben a Felkelő nap országában is bizonyítsák majd a magyar sinkiokushn karate erejét.

Az erős, és egységes magyar válogatott az ősszel tovább folytatja a felkészülést hogy jövőre Spanyolországban a felnőtt és junior súlycsoportos Európa-bajnokságon, majd Lengyelországban, az ifjúsági, U20-as és felnőtt súlycsoport nélküli Eb-n még ennél is jobb eredményeket érjen el.

Borítókép: Ez bizony fájdalmas, kemény találat

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.