Neymar és Shakira az okai a Formula–1 szabályváltoztatásának

Többek között a futballista Neymar és az énekesnő Shakira is részt vett a Formula–1-es világbajnokság egy-két idei versenyén, és a jelenlétükkel nem várt reakciót váltottak ki.

2023. 06. 22. 13:45
Neymar
Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar is pictured prior to the Spanish Formula One Grand Prix race at the Circuit de Catalunya on June 4, 2023 in Montmelo, on the outskirts of Barcelona. (Photo by Josep LAGO / AFP) Fotó: AFP/Josep LAGO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hírességek előszeretettel teszik tiszteletüket egy-egy Formula–1-es versenyhétvégén, a közelmúltban pedig több olyan futamot is rendeztek, ami igencsak népszerű a sztárok körében, így Monacóba, Miamiba és Barcelonába is ellátogatott a mezőny. Ezen nagydíjak egyikén többek között a Paris Saint-Germain futballistái, és az énekesnő, a Gerrard Piquével való szakítása után Lewis Hamiltonnal (Mercedes) összeboronált Shakira, a színész Tom Cruise, valamint a teniszező Williams nővérek, Serena és Venus is részt vettek.

Neymar mellett Shakira és Tom Cruise is megfordult a rajtrácson
Neymar mellett Shakira és Tom Cruise is megfordult a rajtrácson Fotó: AFP/Chandan Khanna

A hírességek a VIP-belépőiknek hála olyan helyekre is eljutnak, amikről más nézők csak álmodoznak, például a futamok előtt a rajtrácson is tehetnek egy sétát. Igen ám, de van egy határ, amit nem kellene átlépniük a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) megítélése szerint, a Spanyol Nagydíj előtt pedig ezt Neymar és Shakira is megtette. A szövetség tagjait az aggasztja, hogy a sztárok még a felvezető kör idején is az aszfaltcsík mellett álldogáltak, ez pedig biztonsági kérdéseket vet fel. 

– Tanulnunk kell abból, ami a Spanyol Nagydíj előtt történt – jelentette ki Mohammed Ben Szulajem, az FIA elnöke.

Ezek után Stefano Domenicali, a Formula–1 vezérigazgatója bejelentette, az FIA lépéseket fog tenni, hogy a jövőben ilyesmire ne kerülhessen sor. A sztároknak ugyanakkor továbbra is megengedik, hogy kilátogassanak a rajtrácsra, de minden bizonnyal kisebb lesz a mozgásterük.

Neymar különleges bánásmódban részesült, még Mercedesét is kipróbálhatta:

Borítókép: Neymar a barcelonai pálya rajtácsán (Fotó: AFP/Josep Lago)



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.