Carlo Ancelotti Brazília szövetségi kapitánya lesz

Véget ért a várakozás Brazíliában. A 2022-es világbajnokság, a negyeddöntős kiesés után Tite távozott a brazil labdarúgó-válogatott kispadjáról, amelyen azóta az ideiglenesen kinevezett Ramon Menezes ült. Őt a következő tizenegy hónapra Diniz váltja, de az igazán nagy név utána érkezik: a 2024-es Copa Américán már Carlo Ancelotti lesz a brazilok szövetségi kapitánya.

Magyar Nemzet
2023. 07. 05. 9:51
Real Madrid v Liverpool FC: Round of 16 Second Leg - UEFA Champions League
Real Madrid v Liverpool FC: Round of 16 Second Leg-UEFA Champi Fotó: NurPhoto via AFP/JOSE BRETON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Carlo Ancelotti a világ egyik legsikeresebb futballedzője. Ő az egyetlen, aki négyszer is megnyerte a Bajnokok Ligáját – kétszer a Milan, kétszer a Real Madrid kispadján. Szintén Ancelotti az egyetlen edző, aki valamennyi topligában (angol, német, olasz, spanyol, francia) nyert bajnoki címet. S az olasz mágus mindezekhez hozzátenné a világbajnoki címet is.

Az első megméretése azonban nem a 2026-os vb lesz Brazília kispadján, hanem a jövő évi Copa América. A brazil válogatott a kontinenstornát legutóbb 2019-ben nyerte meg, a világbajnokságon viszont 2002-es sikere óta nem vívott döntőt, s ez bizony szokatlanul hosszú rossz sorozat a brazilok számára, akik most Ancelottitól várják a megoldást.

Az olasz szakember a 2023/24-es idényben még a Real Madridot irányítja, a szezon végén csatlakozik a brazil válogatotthoz, amelyet addig Diniz irányít.

Ancelottinak a Real Madridban három brazil játékosa is van, Éder Militao, és a következő idényben hétről hétre közvetlenül bizonyíthat leendő szövetségi kapitányának.

Borítókép: Carlo Ancelotti az ötszörös világbajnok Brazília szövetségi kapitánya lesz (Fotó: NurPhoto via AFP/Jose Breton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.