Diósgyőri főpróba a testvériség jegyében az NB I-es rajt előtt

Jövő hét végén megkezdődik a labdarúgó NB I 2023–24-es idénye. A DVTK a szlovákiai FC Kosice ellen tart főpróbát szombaton, méghozzá a testvériség jegyében, hiszen a kassai klub diósgyőri érdekkörbe tartozik.

Magyar Nemzet
2023. 07. 21. 13:18
DVTK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DVTK a Puskás Akadémia ellen kezdi meg a labdarúgó NB I 2023–24-es idényét. Az első osztályba visszakerült együttes a szlovák FC Kosice ellen tart szombaton 18.00-tól főpróbát. A két csapatot szoros kapcsolat fűzi egymáshoz, miként arról Sántha Gergely, a DVTK ügyvezető igazgatója részletesen beszélt.

Noha a DVTK utcahosszal nyerte meg az NB II-t az előző idényben, a nyáron tovább erősítette a keretét. Nyolc játékos távozott, köztük olyan ismert futballisták, mint a korábbi válogatott Eppel Márton, Koman Vladimir és Könyves Norbert, továbbá a Juventust is megjárt kapus, Senkó Zsombor, azonban az előző évadban egyikük sem volt alapember. A kölcsönben szerepelt Cseke Benjámin visszatért Mezőkövesdre, pedig őt szívesen látták volna az NB I-ben is Miskolcon.

 

A másik oldalon tízen érkeztek, kivétel nélkül külföldiek. A DVTK jelenlegi 27 fős keretből 16 játékos magyar állampolgár. Miként Bajúsz Endre sportigazgata elmondta, a klub igyekszik megfelelni az MLSZ ajánlásának, ezért sem lesznek többségben az öltözőben a légiósok. A „fiatalperceket” jó eséllyel két korosztályos válogatott labdarúgó szállíthatja majd a Diósgyőrnek, a Debrecenből tavaly nyáron igazolt 20 éves Bényei Ágoston és a 19 éves saját nevelésű közönségkedvenc, Jurek Gábor. Ők a másodosztályban alapemberei voltak a DVTK-nak.

A szombaton 18.00 órakor kezdődő DVTK–Kassa felkészülésimérkőzést az Origó élőben közvetíti a helyszínről videós formátumban.

Borítókép: Készül a DVTK. Egy hét van a bajnoki rajtig (Fotó: DVTK)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.