Keszthelyi Rita: Nem engedtük el egymás kezét a vesztes negyeddöntő után

Megküzdött a győzelemért a magyar női vízilabda-válogatott a Görögország elleni helyosztón, így a címvédő Egyesült Államok ellen az ötödik helyért játszhat majd pénteken a fukuokai vizes világbajnokságon. Az extra védéseket bemutató Magyari Alda csak azt bánja, hogy a negyeddöntőben nem ment neki ilyen jól, a 700. válogatott gólját megszerző Keszthelyi Rita pedig nem a statisztikáktól jön lázba.

Szalay Attila (Fukuoka)
2023. 07. 26. 10:35
BÍRÓ Attila
Fukuoka, 2023. július 26. Bíró Attila szövetségi kapitány a nõi vízilabdatorna 5-8. helyért játszott Görögország-Magyarország mérkõzésen a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 26-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott egyszer sem volt hátrányban ugyan Görögország ellen, mégis szoros győzelmet aratott 10-9-re, hiszen az ellenfél a végén többször is támadhatott az egyenlítésért. Bíró Attila szövetségi kapitány úgy véli, a csapat jól reagált a spanyoloktól elszenvedett negyeddöntős vereségre, és képes volt megújulni.

DÖMSÖDI Dalma; Keszthelyi Rita ; GURISATTI Gréta; MAGYARI Alda; HAJDÚ Kata
Keszthelyi Rita (8-as) szerint fontos, hogy a csapat összetartott a spanyolok elleni vereség után (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

– Nagyon kellett ez a siker a lelkeknek – fogalmazott Bíró Attila. – Tudtuk, hogy nem lesz sima, nyilván nem a korábbi magabiztosabb győzelmekből indultunk ki, mert egy vb mindig más szituáció. Még ha nem is volt hibátlan a játék, de erre lehet építkezni, kiküzdöttük a győzelmet. Voltak olyan egyéni teljesítmények is, amikre vártam, Magyari Alda extrán védett, mondhatnám, hogy ha két napja így véd, akkor most az elődöntőben játszunk.

A kilenc védést bemutató Magyarinak valóban nagy szerepe volt a görögök elleni sikerben, és ő is megerősítette, hogy a spanyolok elleni gyengébb teljesítmény még mindig bántja.

MAGYARI Alda
Magyari Alda a görögök ellen jól védett (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

– Próbáltam csak erre a mérkőzésre fókuszálni, és elfelejteni, ami történt két nappal ezelőtt – árulta el. – Ha akkor tudtam volna ezt a teljesítményt hozni, sokkal kiélezettebb meccset játszhattunk volna, és akár győzhettünk is volna a spanyolok ellen. Fel tudtam állni, megbeszéltük a lányokkal, hogy az utolsó két meccset meg kell nyerni a legjobb tudásunk szerint. Az személyes célom, hogy ne hullámozzon a teljesítményem, hozzam, ami bennem van, mert csak magamra tudok haragudni a spanyolok elleni vereség miatt.

Kesztehelyi Rita megdobta a 700. válogatott gólját a görögök ellen, de más foglalkoztatta a meccs után: – Nincs kedvenc gólom, az első világbajnokságon lőtt góljaimra emlékszem, mert az volt az első. A hétszáz gól biztos nagy dolog, de engem nem foglalkoztat. Sokkal fontosabb, hogy a csapat jól játszott, nem engedtük el egymás kezét az elvesztett negyeddöntő után.

Mivel a helyosztó másik meccsén az Egyesült Államok kiütötte Kanadát, pénteken megismétlődik a tavalyi világbajnoki döntő, csak ezúttal az ötödik helyért játszunk a címvédő amerikaiakkal. – Arra számítottam, hogy ez a párharc az éremért fog megtörténni, de teljesen mindegy, mikor kerülünk velük szembe, meg kell verni őket – jelentette ki Bíró Attila.

Borítókép: Egységes maradt a magyar csapat (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.