Kós Hubert kihagyja a vb-n a számot, amiben Európa-bajnok, mert „nincs értelme”

Kós Hubert újra megjavította az országos csúcsot 100 méteres hátúszásban a fukuokai vizes világbajnokságon, és a hetedik helyen végzett a döntőben. Eredményét biztatónak tartja fő számára, a 200 hátra nézve. Merthogy már egyértelműen erre készül, lapunknak a helyszínen elárulta, hogy miatta a 200 vegyest is beáldozza, amiben tavaly Európa-bajnok lett Rómában.

Szalay Attila (Fukuoka)
2023. 07. 25. 14:41
KÓS Hubert
Vizes vb - Úszás Fotó: Derencsényi István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglepőnek tűnő döntést hozott Kós Hubert, aki az eddigi legsikeresebb számában, 200 vegyesen visszalép Fukuokában. Ezt közvetlenül azután árulta el lapunk kérdésére, hogy a hetedik helyen végzett a 100 méteres hátúszás döntőjében, egy századdal megjavítva az országos csúcsot, amit még az előfutamban állított fel.

– Ez volt az első világbajnoki döntőm 100 méter háton, és összesen a második vb-döntőm életemben – kezdte értékelését Kós a vegyes zónában. – Egy éve nem gondoltam volna, hogy ebben a számban fogok döntőzni, az 1:53,11 jó idő, egy századdal megint megjavítottam az országos csúcsomat, aminek örülök, mert mindenképpen pozitív a 200 hátra nézve.

Ezután arról kérdeztük Kóst, hogy a sűrű programjában tervez-e változást, amire meglepő választ adott: – A 200 vegyest kihagyom, és rákészülök a 200 hátra, mert az most már bebizonyosodott, hogy az lesz a fő számon.

Kós tehát szerdán nem indul a 200 vegyes előfutamában, amelyben tavaly a római Eb-n felnőtt pályafutása első aranyérmét szerezte világversenyen. Amerikai edzője, Bob Bowman, aki Michael Phelps mestere is volt, lapunknak korábban elárulta, hogy Kós rendkívüli fejlődést ért el hátúszásban, amióta az Egyesült Államokban készül.

– Nehéz volt az elején, mert amikor Bobbal beszélgettem, hogy mit fogok úszni, akkor már tudtam, hogy ez lesz a vége. De ahogy közelebb került a vb, egyre jobban fel tudtam dolgozni, hogy nem fogok 200 vegyesen úszni, mert nincsen értelme, ha egyszer ilyen jól megy az úszás 200 háton – árulta el Kós lapunknak.

Borítókép: Kós Hubert teljes mértékben a 200 hátra koncentrál (Fotó:MTI/Derencsényi István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.