Lionel Messi parádézik, eljutott a bűvös százasig

Egyelőre kiválóan alakul Lionel Messi amerikai pályafutása. Az argentin futballklasszis első meccsén győztes gólt lőtt, a másodikon, magyar idő szerint szerda hajnalban két gól és két gólpassz volt a mérlege az Inter Miami színeiben, amely 4-0-ra verte az Atlanta Unitedet.

Magyar Nemzet
2023. 07. 26. 8:01
Leagues Cup 2023: Cruz Azul v Inter Miami CF Lionel Messi
FORT LAUDERDALE, FLORIDA - JULY 21: Lionel Messi #10 of Inter Miami CF celebrates after kicking the game winning goal during the second half of the Leagues Cup 2023 match between Cruz Azul and Inter Miami CF at DRV PNK Stadium on July 21, 2023 in Fort Lauderdale, Florida. Mike Ehrmann/Getty Images/AFP (Photo by Mike Ehrmann / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images via AFP/Mike Ehrmann
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MLS-ben való bemutatkozásra még várnia kell Lionel Messinek, a Ligák Kupájában viszont eddig kiválóan szerepel az Inter Miami színeiben. Ezt a sorozatot 2019-ben hozták létre, a mexikói liga és az amerikai központú, néhány kanadai klubnak is otthont adó MLS csapatai vesznek részt benne, s amíg zajlik, mind a Liga MX, mind az MLS szünetel. Az első két kiírást mexikói csapat nyerte, így és az Inter Miami történelmet írhatna egy esetleges végső sikerrel.

Ettől még messze van Messi új csapata, a csoportelsőséget viszont már megszerezte. A Cruz Azul ellen Messi az utolsó pillanatban szerzett győztes gólt, majd magyar idő szerint szerda hajnalban az Atlanta United ellen parádézott.

Lionel Messi két gólt és két gólpasszt jegyzett, azaz az Inter Miami valamennyi góljából kivette a részét a 4-0-s siker után. Az Atlanta volt a századik csapat, amely ellen Messi gólt lőtt pályafutása során, de a következő hónapokban az új környezetben ez a szám rohamosan emelkedhet.

Az Inter Miami bejutott a legjobb harminckét csapat közé, innentől egyenes kieséses rendszerben zajlik a viadal.

Borítókép: Lionel Messi immár rózsaszínben parádézik (Fotó: Getty Images via AFP/Mike Ehrmann)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.