Marco Rossi így vélekedik Kerkez Milos klubváltásáról + videó

Újabb magyar futballista igazolt a Premier League-be, Kerkez Milos szerződtetéséről csütörtökön számolt be a Bournemouth. Marco Rossi, a magyar labdarúgó-szövetség szövetségi kapitánya szerint Kerkez megállja majd a helyét a világ egyik legerősebb bajnokságában, vagyis az angol élvonalban.

Magyar Nemzet
2023. 07. 20. 13:09
Marco Rossi szerint Kerkez Milos megállja majd a helyét a Premier League-ben
Budapest, 2023. március 27. A bolgár Joan Sztojanov (b) és Kerkez Milos (j) a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõk G csoportjában játszott Magyarország-Bulgária mérkõzésen a Puskás Arénában 2023. március 27-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bolla Bendegúz (Wolverhampton) és (Liverpool) után újabb taggal bővült a magyar légió a Premier League-ben, az előző idényben tizenötödik helyen végzett Bournemouth csütörtökön jelentette be Kerkez Milos leigazolását. A 19 éves balhátvéd ezzel a lépéssel Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint szintet lépett, hiszen a holland bajnokságból, az AZ Alkmaar csapatától az egyik topligába került.

Kerkez Milos
a hollandból a világ talán legerősebb bajnokságába igazolt Fotó: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari

– Ahogy korábban Szoboszlai Dominik esetében, és remélhetőleg hamarosan mások esetében is, ez egy nagy előrelépés a karrierjében. Minden játékosnak az a feladata, hogy a fejlődésén dolgozzon, egyre jobb csapatokban és egyre jobb bajnokságokban játszhasson. Milosnak több klubtól, több bajnokságból voltak megkeresései, de végül a Premier League mellett döntött. A Bournemouth ugyan nem az angol bajnokság egyik topcsapata, ugyanakkor az, hogy a Premier League-ben szerepel, azt mutatja, hogy európai szinten az erősebb csapatok közé tartozik. Ebből fakadóan biztos vagyok abban, hogy Milos rengeteget fog tanulni és fejlődni a Bournemouth-nál, ahonnan idővel majd megteheti a következő nagy lépést a karrierjében. Nagyon fiatal még, és bár eddig is rengeteget fejlődött, bőven van még benne potenciál, hogy még a jelenleginél is sokkal jobb játékossá váljon – vélekedett Marco Rossi.

– Összességében tehát úgy gondolom, hogy újabb játékosunk hozott kitűnő döntést a karrierjével kapcsolatban a mostani átigazolási időszakban. Milos jó értelemben véve kifejezetten agresszív és nagyon gyors játékos, így szerintem nem lesznek problémái a Premier League-re jellemző játékstílussal, hiszen az angol bajnokság jóval fizikálisabb stílust képvisel, mint a holland, de ez nem fog neki gondot okozni.

A korábban a West Bromwich Albionban és a Fulhamben is szerepelt Gera Zoltán is pozitívan látja az átigazolást.

– Szerintem senki nem kétkedik abban, hogy jelen pillanatban a Premier League a legerősebb bajnokság a világon. Oda szeretnének menni a játékosok játszani és hogy ha ott, abban a csapatban jól játszik, megállja a helyét, kiemelkedik, akkor nyilván lehet följebb is lépni. De azért maradjunk annyiban, hogy egy Premier League-ben, egy Bournemouth-ban játszani nem kis dolog. Hogyha megnézzük, hogy milyen játékosokat igazoltak az elmúlt időszakban, akkor azt látjuk, hogy huszonöt és tizenöt millióért vettek játékosokat, ezt más csapatok nem tudják megtenni, akár egy Lazio, akár egy Benfica sem – nyilatkozott az M1 aktuális csatornának az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője.

Kerkez már a Bournemouth sikereiért szorít:

Borítókép: A bolgár Joan Sztojanov (balra) és Kerkez Milos a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők G csoportjában játszott Magyarország–Bulgária mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. március 27-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.