Dárdai a másodosztályról: nem vagyunk elég erősek a ligához

Az élvonalból az előző idény végén kiesett berlini Hertha a másodosztályt is pocsékul kezdte. Dárdai Pál csapata az első három fordulóban egyetlen gólt és egyetlen pontot sem szerzett, szombaton a Hamburgtól kapott ki 3-0-ra. A magyar vezetőedző értetlenül áll az újabb gyenge produkció előtt.

Magyar Nemzet
2023. 08. 20. 7:08
Fortuna Dusseldorf - Hertha BSC
29 July 2023, North Rhine-Westphalia, Duesseldorf: Soccer: 2nd Bundesliga, Fortuna Düsseldorf - Hertha BSC, Matchday 1, Merkur Spiel-Arena. Hertha coach Pal Dardai reacts on the sidelines. Photo: Marius Becker/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by MARIUS BECKER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Marius Becker
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnt, a Hertha kezd magára találni. A két bajnoki vereség után a berlini csapat a kupában 5-0-ra kiütötte a Carl Zeiss Jenát, ami még akkor is biztató eredmény volt, ha negyedosztályú riválisról volt szó. A 2. Bundesligában azonban megint nem ment a gólszerzés csapatának, simán, 3-0-ra kikapott a Hamburg otthonában.

FC Carl Zeiss Jena - Hertha BSC Dárdai Palkó
A kupameccsen Dárdai Palkó is betalált, a bajnokságban még egy Hertha-játékos sem (Fotó: Europress/AFP/Jacob Schröter)

– A támadójáték rossz volt, ennél többet vártunk az előző hétvége után. Nagyon furcsa, hogy a Jena ellen valóságos gólfesztivált rendezünk, viszont három bajnokin sem érkeznek a megfelelő befejezések – idézi a Kicker Dárdai Pál meccs utáni nyilatkozatát.

A valósághoz hozzátartozik, hogy a német lap értékelése szerint a Hertha nemcsak a befejezésekkel, hanem már a helyzetek kialakításával is hadilábon állt Hamburgban.

Kieső csapatként a berliniek természetesen az azonnali visszajutást tűzték ki célul, ahogy ez a legutóbbi két másodosztályú idényben, a 2010/11-es és a 2012/13-as szezonban össze is jött a Herthának. Természetesen még az aktuális kiírásban is fordulhat a kocka, de a három forduló alatt szerzett nulla pont és nulla gól nem fest jó képet.

– Az öltözőt, az edzéseket figyelve minden jónak tűnik. Talán minőségben ennyit tudunk, és nem vagyunk elég erősek ehhez a ligához – fogalmazott vészjoslón Dárdai Pál.

A magyar vezetőedzőt sokat kritizálják a szurkolók, s könnyű támadási felületet biztosít azzal, hogy három fiának is lehetőséget ad. Persze ha elkezdenének jönni az eredmények, ez már senkit sem zavarna Berlinben.

Borítókép: Dárdai Pál nem így képzelte a nyitányt (Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Marius Becker)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.