Ellenszegült a ló, elszálltak a magyar éremesélyek az öttusa vb-n

A délnyugat angliai Bath-ban zajló öttusa világbajnokságon Gulyás Michelle nem tudott javítani a döntőben, a 18 fős mezőny utolsó helyén végzett, miután a lovaglására nem kapott pontot. Egyéniben Bauer Blanka a 16. helyen végzett. A Bauer Blanka, Gulyás Michelle, Barta Luca összeállítású magyar csapat a harmadik helyen zárt.

Forrás: MTI2023. 08. 27. 15:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A lovaglással gyakorlatilag megpecsételődött a két lány sorsa – szögezte le az MTI érdeklődésére Martinek János szövetségi kapitány. – a kilencedik ugrásig jól teljesített, ott elfogyott a lendülete, megállt a ló, majd rombolt is. A nulla pontos lovaglással nem volt már esélye a jó helyezésre, becsületből teljesítette a verseny hátralévő részét. Bauer Blanka rohanós lovában benne volt a verés, végül öt verőhibával és egy másodperc időtúllépéssel jött le a pályáról. Utána kapaszkodott, és egy helyet tudott előrelépni, végül a 16. helyen fejezte be a versenyt.  

GULYÁS Michelle
Gulyás Michelle-nek nem volt szerencséje a lovával     Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Alapesetben az első három hely ért kvótát, de azzal a megszorítással, hogy ha olyan öttusázó végez érmes pozícióban, aki már korábban kiharcolta az ötkarikás részvétel lehetőségét, a kvóta nem tolódik lejjebb, a ki nem osztható helyeket a 2024. június 17-én érvényes olimpiai világranglistáról töltik majd fel. Győzött az olasz Elena Micheli, mögötte honfitársa, Alice Sotero ért célba – nekik már volt kvótájuk –, és a brit Kerenza Bryson lett a harmadik. Ő ezzel párizsi indulási jogot szerzett.

A magyar versenyzők közül a nyári Európa-játékokon a hetedik helyen végzett Gulyás Michelle rendelkezik a párizsi olimpián induláshoz szükséges kvótával.

Borítókép: Gulyás Michelle (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.