Halász Bence huncut vigyorral válaszolt az éremátadó után

Hétfőn vehette át jól megérdemelt bronzérmét a budapesti atlétai vb hivatalos díjátadó ceremóniáján Halász Bence. A magyar kalapácsvető dobogóra lépését természetesen óriási üdvrivalgás fogadta, majd Halász Bence megpróbálta szavakba önteni, mennyit jelentett neki a hazai szurkolók támogatása. S nem lett volna méltó a pillanat klasszisunkhoz, ha nem jutott volna poén is a rövid interjúba.

2023. 08. 21. 18:38
Halász Bence atlétika vb Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapesti atlétikai világbajnokság harmadik versenynapja előtt tartották a hivatalos éremátadó ceremóniát a vasárnap este véget ért versenyszámok dobogósai számára. A legfontosabb számunkra természetesen a férfi-kalapácsvetés eredményhirdetése volt, amelyen Halász Bence nyakába a bronzérem került.

Halász Bence atlétika vb
Wojciech Nowicki, Ethan Katzberg és Halász Bence, a férfi-kalapácsvetés vb-érmesei Fotó: Kurucz Árpád

A szombathelyi atléta izgalmas, óvásokkal tarkított döntőben zárt a harmadik helyen, 80,82 méteres dobással. Ezt Halász az első sorozatban érte el, és az éremátadó utáni rövid interjúban visszautalt erre a pillanatra.

– Nem vagyok nagyon érzelmes, de amikor az első dobás után meghallottuk, hogy „Ria! Ria! Hungária!”, akkor végigszaladt párszor rajtam a hideg, és ez kellett ahhoz, hogy ezt az eredményt együtt el tudjuk érni – mondta Halász a színpad előtt álló szurkolóknak, akik a dobogóra lépésekor is éppen az idézett rigmussal köszöntötték őt.

Halász Bence vasárnap, a döntő után várható ünneplésére utalva a Bajnokok Ligája-győzelem után elszállt nevét emlegette, így aztán nem úszta meg a következő napokra vonatkozó kérdést sem.

– Mától elkezdődött a visszaszámlálás a következő évi Európa-bajnokságra és olimpiára, innentől csak arra fókuszálok – hangzott a válasz, amelynek pontos értelmezéséhez fontos megemlíteni, hogy Halász huncut vigyorral az arcán fogalmazta meg ezt a mondatot.

Később az MTI-nek komoly célt is megfogalmazott: pályafutása során olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címet is szeretne szerezni.

A budapesti atlétikai világbajnokság további híreit itt olvashatja.

Borítókép: Halász Bence a bronzéremmel (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.