Magyar éremeső és egy nagyszerű világrekord a coloradói vb-n

Bravúrosan szerepelt a Budapest Hoppers Kötélugró Klub hat versenyzője az Egyesült Államokban megrendezett kötélugró-világbajnokságon. A csapat összesen tíz érmet hozott haza, és új világrekordot is sikerült felállítani az egyik versenyszámban.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo2023. 08. 11. 10:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapest Hoppers Kötélugró Klub hat versenyzője képviselte Magyarországot az idei kötélugró-világbajnokságon Coloradóban. A versenyen 25 ország 1200 versenyzője vett részt, a budapesti csapat két arany-, négy ezüst- és négy bronzérmet hozott haza páros és egyéni versenyszámokban. Andorfi-Kovács Kitti és Csermák Anna új világrekordot állított fel a dupla versenyszámban, amellyel a dobogó első fokán szólt értük a magyar himnusz. Andorfi-Kovács Kitti 3 perces gyorsasági versenyszámban kvalifikálta magát a döntőbe, ahol a legjobb európai eredménnyel 4. helyen végzett.

A nyílt világbajnokságon Kováts Fanni, Kádár Szonja, Mihálik Zsófia és Wojnowska Liliana a csapat gyorsasági versenyszám világbajnokai lettek, és összesen hét érmet hoztak haza junior korosztályban. Bukovszki Virág 3 perces gyorsasági versenyszámban harmadik helyezést ért el felnőtt korosztályban. Andorfi-Kovács Kitti, Bukovszki Virág, Csermák Anna és Podmaniczki Panna csapata 4x30 gyorsaságiban ezüstérmet vehetett át felnőtt korosztályban. Felkészítőjük és edzőjük, Horváth Barbara hatalmas szerepet játszott a sikerekben, nélküle ezek az eredmények nem születhettek volna meg.

Borítókép: A bravúrosan szerepelt magyar csapat (Fotó: Surman Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.