Megvan Milák Kristóf visszatérésének az időpontja

Kós Hubert dicséretes, sőt bravúros aranyérmet szerzett a fukuokai úszó-világbajnokságon, de persze Milák Kristóf így is nagyon hiányzott a magyar csapatból. Virth Balázs, az olimpiai bajnok és világcsúcstartó klasszis edzője a maga részéről kitűzte a visszatérés időpontját: szeptember 4-én reggel várja az uszodába edzésre Milák Kristófot.

Magyar Nemzet
2023. 08. 02. 9:20
Virth Balázs, Milák Kristóf
Forrás: MTI/Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egy olyan kvalitású úszónak, mint amilyen Kristóf, aki olimpiai rekordot javítva lett aranyérmes Tokióban, rá egy évre pedig a saját világcsúcsát felülmúlva világbajnok Budapesten, más szóval aki a magyar úszósport zászlóshajósa, annak csak tiszteletben tartani és elfogadni lehet a döntését, még ha azzal engem is meglepett a jól sikerült kaposvári országos bajnokság után. Semmi nem utalt egy ilyen éles fordulatra, ezért még azt sem mondhatom, hogy árulkodó jeleit láttam az elsősorban mentális jellegű elfáradásának. Amit elmondott, abból arra következtettem, hogy hadakozik önmagával, nem úgy tekint előre a világbajnokságra, mint egy elszánt harcos az esküdt ellenségére. Én pedig arra jutottam, hogy most nem az a legfontosabb cél számára, hogy egy vagy két újabb világbajnoki aranyéremmel gazdagodjon, hanem a párizsi olimpián a tokiói címének megvédése – beszélt a múltról , döntésének a hátteréről az SzPress Hírszolgálatnak a Fukuokából kedden hajnalban hazatért Virth Balázs.

Virth Balázs, Milák Kristóf
Virth Balázs és Milák Kristóf között mostanában nem ennyire fesztelen a kapcsolat Fotó: MTI/Kovács Tamás

Virth Balázs versenyzői közül Márton Richárd hetedik lett 200 pillangón, ugyanebben a számban az olimpiai bronzérmes Kapás Boglárka viszont lemaradt a fináléról a világbajnokságon.

 

Virth Balázs és Milák Kristóf nem keresi egymást

Virth nem titkolja, hogy mostanában nem keresik egymást Milákkal, csak a közösségi csoportjukat használják üzenetváltásra, de ebben szerinte nincs semmi kivetnivaló, éppen ellenkezőleg, ennek most éppen így kell lennie.

– Ha Kristóf úgy érezte, hogy a nyaralás, a kikapcsolódás és a feltöltődés fontosabb számára az edzéseknél, és az a vágya, hogy senki se piszkálja vagy háborgassa, akkor ez rám is vonatkozik, aki az uszodai környezet szerves része vagyok. Biztos nyomós oka volt annak, hogy elengedte a világbajnokságot, de ha eddig jól megértettük egymást, akkor feltételezem, hogy a jövőben sem lesz másképpen – folytatta Virth Balázs.

Muszáj elkezdeni, avagy folytatni a munkát

Tokió után edző és versenyző abban állapodott meg, hogy közös nagy céljuk az olimpiai bajnoki cím megvédése, amihez sok edzőtábor és verseny kell, azokhoz pedig erős motiváció és kitartás.

– Most ez éppen nem így van, de találgatásokra vagy mások feltételezéseinek a cáfolatára semmiképpen sem vállalkoznék, sőt nagy titkaim sincsenek. Csak azt mondhatom, hogy megállapodásunk szerint szeptember 4-én reggel visszavárom a Duna Arénába Kristófot, és ott majd megbeszéljük, hogy miként tovább. Ha akkor újraindul a közös munka, bőven marad időnk az olimpiai felkészülés feladatainak elvégzésére – mondta ki a lényeget. Virth Balázs.

Szeptember 4., egy átlagos, hétköznapi edzés kivételesen nagy eseménynek ígérkezik a magyar sportban.

Borítókép: Virth Balázs és Milák Kristóf edzés közben (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.