Pep Guardiolát megműtötték, egy időre elköszönt a Citytől

Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere a Premier League címvédőjének következő mérkőzéseit kihagyja, miután kedden Barcelonában megműtötték. Guardiola várhatóan a válogatott szünet után állhat újra az oldalvonal mellett.

Magyar Nemzet
2023. 08. 22. 15:26
GUARDIOLA, Josep Pep Guardiola
Pireusz, 2023. augusztus 16. Pep Guardiola, a Manchester City vezetõedzõje a labdarúgó Európai Szuperkupa Manchester City - Sevilla mérkõzésén a pireuszi Karaiszkakisz Stadionban 2023. augusztus 16-án. MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz Fotó: Thanászisz Sztavrakisz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pep Guardiola a Manchester City szombati, Newcastle elleni bajnoki mérkőzését (1-0) még a helyszínen nézte végig, de miután letudta a kötelezettségeit, Barcelonába utazott, derült ki a klubja keddi közleményéből.

A City játékosainak a következő két mérkőzésüket Guardiola nélkül kell letudniuk Fotó: AFP/JUSTIN TALLIS
A City játékosainak a következő két mérkőzésüket Guardiola nélkül kell letudniuk. Fotó: AFP/Justin Tallis

A trófeahalmozó edzőt hosszú ideje hátfájdalmak gyötrik, és elkerülhetetlenné vált, hogy megműtsék emiatt, amire kedden került sor a katalán fővárosban. Guardiola a sikeres operációja után is Barcelonában lábadozik majd, így a Manchester City következő két Premier League-meccsét, vasárnap a Sheffield United és jövő szombaton a Fulham ellenit csak a távolból nézheti végig.

A katalán szakember várhatóan a szeptemberi válogatott szünet után térhet vissza a kispadra, addig pedig Juanma Lillo másodedző veszi át az előző idényben triplázó világoskékek irányítását.

Borítókép: Pep Guardiola a Manchester City–Sevilla Európai Szuperkupa-mérkőzésen (Fotó: MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.