Szívmelengető sztori: ifjú pólósunk példaképével együtt lett világbajnok

A Magyar Vízilabda-szövetség a Facebook-oldalán idézett fel egy 2013-as beszélgetést az akkor tízéves Vigvári Vince és példaképe, Vámos Márton között. Vámos akkor azt javasolta az ifjú vízilabdázónak, kitartóan dolgozzon, aminek meglesz a gyümölcse. Így is lett, a két pólós tíz évvel később, immáron csapattársként világbajnoki címet szerzett Fukuokában.

Magyar Nemzet
2023. 08. 01. 14:06
Vigvári Vince, Vámos Márton és Vigvári Vendel
Vigvári Vince, Vámos Márton és Vigvári Vendel Fotó: Kovács Anikó Forrás: MVLSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az akkor tízéves Vigvári Vince 2013-ban a Facebookon szólította meg Vámos Mártont:

– Szia, Marci! Vigvári Vince vagyok, te vagy a példaképem, és sok sikert kívánok! 10 éves vagyok, és én is vízilabdázom.

A válasz sem maradt el az első világbajnoki címét 2013-ban elhódító Vámos részéről:

– Szia! Köszönöm szépen, nagyon aranyos vagy! Én is sok sikert kívánok neked, nyomjad keményen, becsületesen és akkor biztos, hogy meglesz a gyümölcse! Marci.

Vigvári Vincének megérte a példaképére hallgatnia. Vámos csapattársaként 2023-ban, Fukuokában világbajnoki cím lett a kemény munka gyümölcse.

Borítókép: Balról jobbra Vigvári Vince, és Vigvári Vendel (Fotó: MVLSZ/Kovács Anikó)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.