Szoboszlai Dominikék rajongója is világbajnok lett Budapesten

Szenzációs versenyt hozott a női hétpróba a budapesti atlétikai vb-n. Az aranyat végül a brit Katarina Johnson-Thompson nyerte, aki 2019 után másodszor lett világbajnok, de két sikere között komoly mélységeket is megjárt. Magyarországon viszont visszaért a csúcsra, így a hétvégén már nyugodtan szurkolhat Szoboszlai Dominikék, azaz a Liverpool újabb sikeréért.

Magyar Nemzet
2023. 08. 21. 17:35
Katarina Johnson-Thompson
Fotó: liverpoolfc.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool remeklésének is köszönhetően szombaton megszerezte első győzelmét a Premier League idei kiírásában. A Vörösök szurkolói közül biztosan volt, aki nem tudta figyelemmel követni a meccset: a liverpooli születésű Katarina Johnson-Thompson éppen Budapesten teljesítette a világbajnoki hétpróbaverseny első számait. A brit atléta végül boldogan, aranyéremmel zárta a rendkívül szoros versenyt.

Katarina Johnson-Thompson ( Liverpool és Szoboszlai Dominik szurkolója )
A Liverpool-rajongó Katarina Johnson-Thompson ünnepli Budapesten nyert vb-címét Fotó: MTI/Illyés Tibor

Első ránézésre nem meghökkentő, hogy a 2019-es világbajnok Johnson-Thompson négy évvel később, a budapesti atlétikai vb-n is nyert, azonban az elmúlt négy éve egyáltalán nem volt diadalmenet. Achilles-ínszakadás miatt hosszú hónapokat hagyott ki, ami felépülése után is visszavetette a teljesítményét az ugrószámokban.

A tokiói olimpián nem tudta befejezni a versenyt, a 200 méter közben a vádlija sérült meg, 2022-ben pedig sem a fedett pályás, sem a szabadtéri világbajnokságon nem volt versenyben az érmekért.

Budapesten viszont Johnson-Thompson újra világbajnok lett, méghozzá úgy, hogy az utolsó két számban, gerelyhajításban és 800 méteren élete legjobb eredményét érte el. Szüksége is volt erre, az amerikai Anna Hall óriásit futott zárásként, s mindössze húsz ponttal maradt el Johnson-Thompson mögött.

– Abszolút nem hittem volna, hogy aranyat nyerhetek. Nagyon ideges lettem a gerelyhajítás után, nem fogok hazudni, nagyon magam alatt voltam, mert 2019 óta nem tudtam ilyen időket futni. De a bejáráson láttam az összes korábbi győztest, és láttam a 2019-es önmagamat, láttam a régi énem villanását, és ezt sikerült kihasználnom. A 800-as rajtvonalnál már egyáltalán nem voltam ideges, és végül ez lett életem legkönnyebb futása – írta le az Eurosportnak az utolsó számokat Johnson-Thompson, aki jövőre Párizsban három sikertelen próbálkozás után végre megszerezné első olimpiai érmét is.

Előtte viszont jöhet egy kis pihenő, vasárnap például a Newcastle United ellen már nyugodtan szurkolhatnak kedvenceinek, azaz Szoboszlai Dominik csapatának, a Liverpoolnak. Johnson-Thompson egyébként 2020 óta nemcsak szurkoló, hanem a klub jótékonysági alapítványának a nagykövete is.

Hétpróbában két magyar versenyző is indult a budapesti atlétikai vb-n, s mindketten remekül szerepeltek: Krizsán Xénia mindössze huszonkét ponttal maradt le a dobogóról és negyedikként zárt, míg Nemes Rita egyéni csúccsal a tizedik pozícióban végzett.

Borítókép: Katarina Johnson-Thompson a Liverpool mezében (Fotó: Liverpoolfc.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.