Klopp: Szoboszlai bizonyította, mennyire, de mennyire jó játékos

Jürgen Klopp eddig is rendre elismerőleg beszélt Szoboszlai Dominikről, a Bournemouth elleni 3-1-es győzelem után pedig nem csupán szavakkal magasztalta, tettekkel is bizonyította, mennyire bízik a magyar játékosban. MacAllister kiállítása után Klopp Szoboszlaival beszélte meg a Liverpool taktikáját emberhátrányban.

Magyar Nemzet
2023. 08. 20. 8:37
Jürgen Klopp, SZoboszlai Dominik, Kerkez Milos
Forrás: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool–Bournemouth (3-1) mérkőzés fontos jelenete volt, amikor a játékvezető az 58. percben kiállította MacAllistert. Jürgen Klopp, a hazaiak mestere ekkor Szoboszlai Dominiket hívta ki az oldalvonalhoz, hogy megbeszélje vele a taktikát emberhátrányban. Esterházy Mátyás, Szoboszlai menedzsere az Index helyszíni tudósítójának úgy fogalmazott, Szoboszlai személy szerint ebből még hasznot is húzott, mert megnyílt a Bournemouth védekezése, s Szoboszlai tudta kamatoztatni a képességeit.

SZOBOSZLAI Dominik, Jürgen Klopp
Szoboszlai élvezi Jürgen Klopp bizalmát (Fotó: MTI/AP/Rui Vieira)

A menedzser és az édesapa is elégedett

– A sebessége megvan, az első érintése nagyszerű, ezeket az alapképességeit tudta kamatoztatni egy-egy gyors megindulásnál, például Diogo Jota gólja előtt is – jegyezte meg Esterházy Mátyás.

Szoboszlai Zsolt, a játékos édesapja azt mondta, nem csupán a bizalom jele, hogy Klopp a fiával egyeztetett, hanem logikus döntés is volt, mert Dominik belső középpályásként is kiváló teljesítményre képes.

– Biztató, hogy sorozatban a második mérkőzését is végigjátszotta, és ha némileg kényszerűségből is, de megint tudott több poszton is bizonyítani. Komoly meccsekről van itt szó hétről hétre, nem biztos, hogy minden alkalommal kilencven percet fog kapni, de úgy gondolom, hogy Dominik van olyan állapotban, a Liverpoolnál pedig van olyan állomány, hogy a folytatásban még sikeresebbek legyenek – tette hozzá Szoboszlai Zsolt.

 

Klopp szerint néha már vissza kellett fogni Szoboszlait

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Jürgen Klopp kérdésre válaszolva ugyancsak méltatta Szoboszlai Dominiket, megjegyezve, hogy a Chelsea ellen is jól játszott, de a Bournemouth ellen még jobb teljesítményt nyújtott.

– Néha kicsit vissza kellett fognunk, azt érezte, van még benne erő, ezért futott volna minden labdáért, de Alexis kiállítása után a dupla hatos tengelybe került be, és ezért rá kellett szólnom néha. De általánosságban véve olyan szintet hozott, ami tökéletes bizonyítéka annak, mennyire, de mennyire jó játékos. Az, hogy a harmadik gólban is főszerepet tudott vállalni, szintén fontos dolog.

Nagyszerű képességei vannak a helyzetek befejezésére is, ebből eddig még kevesebbet mutatott, de biztos vagyok benne, hogy a jövőben még több ilyen lövést látunk tőle – jellemezte Klopp Szoboszlait.

Szoboszlai a meccs után azt mondta, ugyan sohasem elégedett teljesen önmagával, de örül, hogy jó teljesítményt nyújtott. A meccs után szép gesztusként mezt cserélt a Bournemout magyar válogatott játékosával, Kerkez Milossal.

A Liverpool a következő mérkőzését augusztus 27-én a Newcastle vendégeként játssza.

Összefoglaló Szoboszlai legszebb jeleneteiből a Bournemouth ellen:

Borítókép: Jörgen Klopp gratulál Szoboszlai Dominiknek, aki mezt cserélt Kerkez Milossal (Fotó: Getty)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.