Végre megvan az első magyar vb-arany a héten!

Rögtön az első döntő magyar aranyérmet hozott a Duisburgban zajló olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon. Ha már ezer méteren nem indulhatott egyesben, Kopasz Bálint ötszázon győzött, a pályafutása negyedik olimpiai aranyérmét szerezve. Noha a férfi K–1 500 méter nem olimpiai szám, Kopasz Bálinttól ez akkor is nagy siker.

Magyar Nemzet
2023. 08. 25. 16:47
KOPASZ Bálint, kajak-kenu vb, Duisburg
Duisburg, 2023. augusztus 23. Kopasz Bálint a férfi kajak egyesek 500 méteres elõfutamában az olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon Duisburgban 2023. augusztus 23-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végre elállt az eső Duisburgban, így a férfi kajak egyes ötszáz méteres döntőt már elfogadható időjárási körülmények között rendezték. végig hatalmas tempót diktált, fél távnál már az élen halad, s remek idővel, 1:37 percen belül ért elsőként célba úgy kétméteres előnnyel. A vert mezőnyben olyan klasszisok voltak, mint a portugál Fernando Pimenta, a cseh Josef Dostál vagy éppen a dán Rene Holten Poulsen.

– Az utolsó húsz méteren körülnéztem és akkor már láttam, hogy meglesz. A végén kicsit elsavasodtam, de ez természetes ebben a kemény mezőnyben, örülök, hogy sikerült nyernem. Nem lesz gond azzal, hogy holnapra, a párosra is jó formában legyek – mondta a klasszis versenyző arra utalva, hogy szombaton Nádas Bencével címvédőként párosban harcba száll az olimpiai kvótáért.

A nap során három olimpiai számban rendeznek döntőt, női kenu egyes kétszázon Balla Virág lemaradt a fináléról, viszont mindkét kajak négyesünk ott van a legjobbak között. A nők teher nélkül, mert már megszerezték a kvótát, a férfiaknak egy európai riválist kell megelőzniük ennek érdekében.

 

Borítókép: Az olimpiai bajnok Kopasz Bálint a negyedik aranyérmét szerezte (MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.