Videón Fa Nándor és Weöres Szabolcs küzdelme az elemekkel

Weöres Szabolcs megkapta a licencet a részvételre, így elszántan készül a földkerülő vitorlásversenyre, a Vendée Globe-ra. A Fa Nándor nyomdokaiba lépő vitorlás legalább négyszer kel át az Atlanti-óceánon, mielőtt 2024 novemberében nekivág a viadalnak.

Magyar Nemzet
2023. 08. 12. 12:21
Weöres Szabolcs, Fa Nándor
Forrás: hajozas.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Weöres Szabolcs azután sem pihen, hogy Fa Nándorral közösen jó eredménnyel teljesítette az egyik legnehezebb tengeri vitorlásversenyt, az 50. Rolex Fastnet Race-t. A New Europe nevet viselő hajóján folyamatosan akad munka, s miként elmondta, a saját idegrendszerét is fel kell készítenie a rá váró megpróltatásokra, a déli óceánok hullámhegyeire.

– Jóval több egy ilyen verseny, mint önmagában egy sportverseny tisztán egy helyezéssel. A felkészülés, a küzdelem, és az emberi oldala miatt több mint egy sima verseny – Weöres Szabolcs így jellemezte a legismertebb egyszemélyes földkerülő vitorlásversenyt, a Vendée Globe-ot.

Ezen a viadalon minden résztvevőnek nem csupán egyedül, de bármilyen külső segítség és és kikötési lehetőség nélkül kell körbehajóznia a Földet, méghozzá a legnehezebb útvonalon, a déli óceánokon. Ez az óceáni versenyzés legkeményebb fajtája, a táv összesen 24 ezer tengeri mérföld, amit a versenyzők optimális esetben nagyjából 80-110 nap alatt tesznek meg.

Az alábbi videón Weöres szabolcs elmondja a gondolatait a 2024 novemberében elstartoló Vendée Globe-ról és ízelítőt is kaphatunk abból, hogy dolgoztak közösen Fa Nándorral a Rolex Fastnet Race-en.

Borítókép: Weöres Szabolcs és Fa Nándor (Hajózás.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.