A kilencvenéves testépítő fizikumától leesik az állunk + videó

Jim Arrington még mindig hetente háromszor jár terembe.

2023. 09. 14. 11:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy kilencvenesztendős amerikai testépítő, Jim Arrington söpörte be a nyolcvan és kilencven év feletti kategóriában is a győzelmet az idei IFBB Master World Championships versenyen – szúrta ki a Shopbuilder.hu. Az ugyan nem derült ki, hogy a kategóriában mellette hányan indultak, de fizikuma és pózolása mindenképpen lenyűgöző.

A szakportál emlékeztetett rá, hogy a férfi már 2015-ben, 83 éves korában Guinness-rekordot állított fel azzal, hogy ő lett a világ legidősebb testépítője. A jelek szerint még most, nyolc évvel később sem hagyott fel a sporttal, sőt továbbrta is remek formának örvend. 

Jim Arrington elmondása szerint 75 éve foglalkozik testépítéssel, de csak 45 éve versenyszerűen. A sikerek idősebb korára jöttek: 80 év felett mindent megnyert, amin indult. Pályafutásáról és edzésmunkájáról videót is forgattak, amiben elárulta, hogy sovány, beteges gyerek volt.

Jelenleg is hetente háromszor edz, alkalmanként legalább két órát, kisebb súlyokkal végez rövid sorozatokat, a felvételek tanúsága szerint még mindig rendkívül energikus.

 Titkaként az alkalmazkodást nevezte meg. Természetesen nagyon figyel az étkezésére is: míg korábban ő is rengeteg tejet és marhahúst fogyasztott, idővel átállt az olivaolajra és gombára.

Jim Arrington inspiráló példája ritka, de nem teljesen egyedi. Elképesztő formája van és máig versenyez japán legidősebb testépítője, az idén 86 esztendős Kanazava Tosisuke is:

Másik generáció, de mindenképpen említést érdemel a líbiai–brit sportoló, Kamal El-Gargni, akinek 51 évesen is brutális fizikuma van. Mint arra a Shopbuilder.hu emlékeztetett, ő megnyerte a Romániában megrendezett Masters Olympiát, ami 11 év kihagyás után tért vissza.

Nemrégiben a testépítés két legendás alakja, a 76 esztendős Arnold Schwarzenegger és az 59 éves Ronnie Coleman is összeállt egy kis edzésre. A két sportoló együttesen 15-ször nyerte el a legrangosabb versenyként számon tartott Mr. Olympiát: Arnold Schwarzenegger hétszer, Ronnie Coleman nyolcszor. Nem véletlen, hogy minden idők legjobb testépítői között emlegetik őket.

Borítókép: Jim Arrington az idei IFBB Master World Championships versenyen. (Forrás: Instagram/Ifbb_pro_league)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.