A Veszprémből kirúgott sztár karrierje befejezettnek tekinthető

A szaúdi Al-Khaleej kézilabdacsapatánál folytatja pályafutását a 37 éves Petar Nenadics, aki idén februárban viharos körülmények között távozott a Telekom Veszprémtől.

2023. 09. 26. 8:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábban a Barcelona, a Füsche Berlin, a Szeged csapatában játszó Petar Nenadics szerződését idén februárban fegyelmi eljárás lefolytatása után felbontotta a Veszprém. A nehezen kezelhető, a pályán és azon kívül is megosztó irányító öt év után távozott Magyarországról. Kisebb meglepetésre néhány nappal később az idény végéig szóló szerződést írt alá a PSG-hez.

BÁNHIDI Bence; Nenadic, Petar
Nenadics (pirosban) BL-döntőt is játszott a Veszprémmel     (Fotó: MTI/Illyés Tibor)


A megállapodás a nyáron lejárt, nagy volt a csend a játékos körül. Egy ideig úgy tűnt, Nenadics már nem akar kézilabdát fogni az életében, aztán képbe jött Rosta Miklós klubja, a román Dinamo Bukarest, de a 37 éves szerb klasszis hétfőn újabb váratlant lépett.

Megállapodott a szaúdi Al-Khaleej csapatával, de egyelőre nem derült ki, hogy Nenadics mennyi időre kötelezte el magát az új klubjához. A szerb irányító európai karrierje ezennel befejezettnek tekinthető.

Érdekes adalék Nenadics történetéhez, hogy az Al-Khaleej néhány napja szerződtette a Montpellier-vel Bajnokok Ligája-győztes egyiptomi beállót, Mohamed Mamdouh-t is. Nenadics és egyiptomi társa november közepén az IHF Super Globe egyik rendezőjeként megmutathatja magát az európai sztárcsapatok ellen. Talán utoljára.

Borítókép: Nenadics júniusban még Final Fourt játszott a PSG-vel, aztán nyáron a pénzt választotta (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.