Kicsiben a Bernabéu és a Maracana, és a Puskás Akadémiával avatták fel + videó

Nyár óta új stadionjában játszik az eszéki labdarúgócsapat, de az elmúlt hét végén jött el az ideje annak, hogy az impozáns létesítmény ünnepélyesen is felvegye az Opus Aréna nevet. S egyúttal barátságos mérkőzéssel ünnepelte testvérkapcsolatát az NK Osijek és a Puskás Akadémia FC. A végeredmény is „baráti” lett, 1-1. Az Opus Aréna Eszék és Szlavónia legújabb ékköve, s egyben Horvátország legmodernebb stadionja.

2023. 09. 11. 18:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NK Osijek új stadionja ünnepélyesen is felvette az Opus Aréna nevet, az erről szóló szerződést a média jelenlétében írta alá szombaton a stadion főbejáratánál Szakály Ferenc, az NK Osijek elnöke és Vida József, az Opus Global Nyrt. igazgatóságának elnöke.

– Az Opus Global Nyrt. mától klubunk stadionjának névadó szponzora, köszönjük a magyar vállalat támogatását, és úgy készülünk, hogy hosszú időre Opus Arénának hívják majd a stadiont – fogalmazott az ünnepélyes aláírás után Szakály Ferenc klubelnök. – Az új stadion és a területen fekvő további létesítmények megalapozzák azokat a sikereket, amelyeket szilárd meggyőződésünk szerint a közeljövőben elérünk. Sokéves várakozás után végre az eszéki szurkolók generációinak álma vált valóra az új stadionnal, amely nem csak az eszékiek, hanem a térség büszkesége is lehet.

Az NK Osijek–Puskás Akadémia barátságos mérkőzés (1-1) előtt köszöntötték Mészáros Lőrincet, a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnökét, a klub korábbi tulajdonosát, aki cégén, a Mészáros és Mészáros Kft.-n keresztül mezszponzorként továbbra is támogatja az eszéki egyesületet – számolt be a Bors.

A stadionról és az eseményről a Hír TV Radar című műsora készített videót:

Igazi gyöngyszem az eszéki Opus Aréna

Az NK Osijek othona, az eszéki Opus Aréna a hozzátartozó edzőközponttal együtt 15,3 hektáros területen kapott helyet. Az építési munkálatok idén márciusban fejeződtek be, s a csapat méltóképpen ünnepelte meg a létesítmény elkészültét, július 22-én a Slaven Belupo elleni 6-1-es győzelemmel. Az UEFA besorolása szerinti 4-es kategóriájú Opus Aréna 20 000 négyzetméteres tetőszerkezetével impozáns látvány, a stadionban 13 005 néző szurkolhat. A kilenc skyboxban 140-en férnek el, a vendégszektorokban 735-en tekinthetik meg a mérkőzéseket.  Az aréna délkeleti és északnyugati sarkában Horvátország-szerte egyedülálló hatalmas kivetítők láthatók, a 195 fényforrásból álló világítás és az 56 hangszórós hangrendszer mindenben megfelel a legmodernebb igényeknek is.

Az angol típusú stadionban nincsen atlétikai pálya, így a nézőtér legtávolabbi ülései is közelebb vannak a gyephez, mint az előd Gradski vrt-stadion északi és déli lelátói voltak. 

A 105×68 méteres játékteret ugyanaz a GrassMax hibrid gyep borítja, mint a madridi Santiago Bernabéuét, a katari Lusailét vagy a riói Maracanáét. A gyep alulról fűthető, akárcsak a stadionhoz kapcsolódó hét edzőpálya egyike, amelyek mindegyikének mérete megfelel a FIFA szabványainak. 

Az Opus Aréna megépítésével megújult a klub edzőközpontja is, amely elsősorban az eszékiek utánpótlásképzésének céljait szolgálja, s mint ilyen, elengedhetetlen az egylet további fejlődése szempontjából. Az NK Osijek vezetői remélik, hogy a három természetes, illetve három műfüves pálya, a tágas tornacsarnok, valamint a hipermodern orvosi és rehabilitációs részleg mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy az NK Osijek hagyományaihoz híven a jövőben is olyan klasszis labdarúgókat adjon a világnak, mint Davor Suker, Domagoj Vida vagy Borna Barisic.

Borítókép: Az eszéki stadion felvette az Opus Aréna nevet (Forrás: Facebook/NK Osijek)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.