Oftedal századik győri BL-meccsén győzött az ETO Bukarestben

Második idegenbeli rangadóját is megnyerte a Győri Audi ETO a női kézilabda Bajnokok Ligájában. Stine Oftedal 100. győri BL-meccsén a csapata a román CSM Bukarest otthonában nyert 27-23-ra, és továbbra is hibátlan a Bajnokok Ligája csoportkörében.

2023. 09. 23. 17:38
CSM Bukarest-Győr
Forrás: Twitter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Győri Audo ETO és a CSM eddig tízszer csapott össze a női kézilabda Bajnokok Ligájában, ezek közül nyolcszor a győriek nyertek, a románok mindössze kétszer – 2018-ban hazai pályán a csoportkörben, és 2016-ban Budapesten, a Final Four döntőjében győzték le az ETO-t.

Oftedal 100. győri BL-meccse könnyedén indult     Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

A román bajnok az Odense ellen nyert, a legutóbbi fordulóban a Faluvégi Dorottyát és Szikora Melindát foglalkoztató Bietigheimtől azonban kikapott. A Győr mindkét eddig BL-csoportmeccsét hozta: idegenben a Brest, majd hazai pályán a Debrecen ellen is begyűjtötte a két pontot.

Kiválóan kezdett a Győr Bukarestben, egy meggyőző, 8-3-as sorozattal meggyőző, öt gólos vezetésre tett szert Stine Oftedal 100. győri BL-meccsén. Ulrik Kirkely csapata elsősorban a beálló, Kari Brattset megjátszása ellen nem találta az ellenszert a két korábbi győrit játékost, a kapus Laura Glausert és a beállót, Crina Pinteát foglalkoztató CSM.

A Győr 8-3-as sorozatára a románok egy 8-3-as rohammal válaszoltak, Cristina Neagu,a hazaiak sztárja, és a nyáron Brestből igazolt lengyel átlövő, Monika Kobylinska volt veszélyes, és a beálló, Pintea. A félidő hajrája az ETO-é volt, 14-12-es vendégelőnnyel mentek szünetre a csapatok.

A második félidőben

A 37. perc elején Ingstad egyenlített, de nem tartott sokáig a román öröm, Bruna de Paula vette vissza a vezetést az ETO-nak, majd Hovden is betalált. Tljesen más volt a játék, mint az első félidőben, a hosszú lefolyású támadásokat felváltották a viszonylag gyors egyéni akciók. 20-17-es győri előny után végleg eldönthette a meccset az ETO, a négy gólos előnyért támadhatott, de Glauser védte Brattset ziccerét. A másik oldalon Toft is hozta a bravúrokat, Rju pedig remek napot fogott ki, a koreai jobbátlövő nem csak támadásban, védekezésben is tündökölt. Az Ana Gros kisebb sérülése miatt több szerephez jutó játékos szerezte a négygólos vezetést jelentő győri találatot. 

Rju jól játszott Bukarestben:

22-18-as győri vezetésnél, bő tíz perccel a vége előtt kérte ki a harmadik idejét Bogdan Vasile, a hazaiak edzője, és ennek meglett a foganatja. Két bosszantó győri technikai hiba után megint feljöhetett volna az ETO nyakára a román csapat, de Toft a legjobbkor állította meg a CSM feltámadását. Kirkely biztos, ami biztos, időkéréssel nyugtatta meg a csapatát.

Ez nem hatott: indokolatlanul siettette a támadások befejezését a Győr, Toft védései tartották az előnyt. Brattset gólja és egy román technikai hiba után Szöllősi-Schatzl Nadine tökéletesen kivitelezett ziccerét követően gyakorlatilag eldőlt a meccs. Csak a különbség maradt a kérdéses. 27-23-ra nyert az ETO, és továbbra is hibátlan az idei BL-kiírásban.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport: CSM Bukarest–Győri Audi ETO 23-27 (12-14).

A mérkőzés hivatalos statisztikája ITT.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.