Szoboszlai Dominik elmondta, miért győztük le a szerbeket

A Szerbiát idegenben 2-1-re legyőző magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik a mérkőzés előtt azt hangsúlyozta, hogy az akarat lesz a döntő a két csapat belgrádi Eb-selejtezőjén. Szoboszlai úgy érzi, a véleménye beigazolódott a pályán.

2023. 09. 08. 5:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hihetetlen gyorsan talpra állt a bekapott gól után, hátrányból fordította meg idegenben a Szerbia elleni Eb-selejtezőt a magyar labdarúgó-válogatott. együttese ezzel megerősítette csoportelső helyét, és immár nemcsak a gólkülönbségének köszönhetően, hanem pontelőnnyel előzi meg a csoportfavorit szerb válogatottat. A csapatkapitány, arra is válaszolt a meccs után, hogy vajon mi döntött a két csapat között. – A meccs előtt arról is beszéltem, hogy az dönthet, melyik csapat akarja jobban a sikert. 

A pályán azt tapasztaltam, hogy az elejétől kezdve mi voltunk azok, akik jobban akartuk a győzelmet. Úgy éreztem, hogy a szerbek elleni esetleges győzelem hatalmas lépés lehet abba az irányba, ahova tartunk, az Eb-kvalifikáció felé. Azt is tudtuk, hogy ha sikerül nyernünk, akkor a következő meccsen Szerbia győzelmi kényszerben utazik hozzánk Budapestre, és ez talán kedvező lehet nekünk

– mondta a meccs után a magyar válogatott tízese.

Szoboszlai Dominik is nagyot küzdött. Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

Nem változtatták meg a sikerek

Szoboszlai kiválóan kezdte a szezont a Liverpoollal: csapata mind a négy meccsét végig játszotta az angol bajnokságban, egy gólt szerzett, kétszer is megválasztották a mezőny legjobb játékosának, berobbant a világ legjobb bajnokságában. A középpályás ettől függetlenül nem érzett magán extra nyomást, megfelelési kényszert a válogatott meccs előtt. – Mindenkinek lehet véleménye, elvárása velem kapcsolatban, de én nem szeretnék azzal foglalkozni, hogy mit gondolnak rólam az emberek. 

Nem szeretném azt, ha a sajtó azt sugallná, hogy más ember lettem azzal, hogy Liverpoolba igazoltam. Én ugyanaz maradtam, aki voltam

– fogalmazott a 22 éves futballista. Hozzátette, hogy a magyar válogatott keretében minden játékos egyenrangú, nincsenek kivételezések, mindenki ugyanúgy viselkedik, mint a másik. – Egyenlőek vagyunk az öltözőben, függetlenül attól, hogy ki mennyit játszik – magyarázta a csapatkapitány. – Én sem vagyok különb, én szeretném segíteni a csapatot, és ha mindezzel a saját karrierem is előrébb mozdul, akkor az is remek – mondta Szoboszlai.

Labdarúgó Eb-selejtező mérkőzés, G csoport: Szerbia–Magyarország 1-2 (1-2), gólszerző: Szalai A. (öngól, 12.), illetve Varga B. (34.), W. Orbán (37.). A csoport másik mérkőzésén: Litvánia–Montenegró 2-2. 
A csoport állása: 1. Magyarország 10 pont, 2. Szerbia 7, 3. Montenegró 5, 4. Litvánia 2 (3-7). 5. Bulgária 2 (2-6).

A magyar válogatott október 14-én Szerbia ellen folytatja az Eb-selejtező sorozatot. 

Borítókép: Szoboszlai Dominik büszke arra, hogy a magyar válogatott közösségéhez tartozik (Forrás: Facebook/MLSZ)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.