Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Véget érhet Verstappen nyomasztó győzelmi sorozata az időmérős dráma után

Miután mindhárom szabadedzést megnyerte a Ferrari, a Formula–1 Szingapúri Nagydíj időmérőjén is verhetetlen volt az olasz istálló, illetve annak spanyol versenyzője, Carlos Sainz, aki zsinórban másodszor szerezte meg a pole pozíciót – ezúttal a mercedeses Russell és csapattársa, Leclerc előtt. Óriási meglepetésre a két Red Bull, a vb-t nagy előnnyel vezető Max Verstappen és Sergio Pérez már a Q2-ben kiesett.

2023. 09. 16. 16:55
VERSTAPPEN, Max
Szingapúr, 2023. szeptember 15. Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzõje iszik a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szingapúri Nagydíjának elsõ szabadedzése után a csapat garázsában 2023. szeptember 15-én. A futamot szeptember 17-én rendezik. MTI/AP/Vincent Thian Fotó: Vincent Thian
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a szabadedzéseken kirajzolódni látszottak az erőviszonyok , amelyek alapján a Ferrari erősnek tűnt, a Red Bull viszont szenvedett a szingapúri pályán. Arra azért így sem sokan számítottak, hogy a bajnokságot utcahosszal vezető és mexikói csapattársa, a pontversenyben második Sergio Pérez a Q3-ba sem jut be az időmérőn. Pedig pontosan ez történt, így a Ferrari, azon belül is Carlos Sainz nagy csatában megszerezhette a pole pozíciót.

SAINZ, Carlos
Carlos Sainz volt a leggyorsabb Szingapúrban a Ferrarival. Fotó: Tom White

– Kicsit talán közelebb kerültünk a többiekhez, de attól tartok, ez sem lesz elég ahhoz, hogy a harcba szálljunk a pole-ért. Megpróbáljuk, de úgy érzem, hogy le vagyunk maradva – nyilatkozta Verstappen az időmérő előtt, tehát tisztában volt azzal, hogy a Red Bull ezúttal nem annyira versenyképes, de arra talán ő sem számított, hogy a top tízen kívül reked.

A Q1-ben Lance Stroll bontotta le a falat a szűk pályán, a Red Bullnak pedig némi reményt adhatott, hogy Pérez a második legjobb idővel jutott tovább. A Q2-ben viszont a mexikói és Verstappen sem volt elég gyors, sőt utóbbit többször is figyelmeztették, amiért feltartotta a pályán riválisait.

A Q2-t végül Verstappen a 11., Pérez a 13. helyen zárta, így egyikük sem jutott be az időmérő végső szakaszába. Óriási meglepetés ez annak fényében, hogy a holland a legutóbbi tíz futamot megnyerte az F1-ben. Így most Szingapúrban jó esély van rá, hogy véget ér Verstappen nyomasztó győzelmi sorozata, legalábbis a 11. helyről rajtolva, látva a Red Bull tempóhátrányát, nehéz elképzelni, hogy az élen zárja a vasárnapi versenyt.

A pole-t szűk hét százados előnnyel a Ferrari spanyolja, Carlos Sainz húzta be, aki ebben az idényben másodszor nyerte meg az időmérőt, legutóbb épp az előző, Olasz Nagydíjon, de akkor nem tudta győzelemre váltani a sikert, be kellett érnie a harmadik hellyel a futam végén. Sainz most újabb esélyt kap arra, hogy megszerezze az idei első győzelmét – önmagának és a Ferrarinak egyaránt.

Sainz mögött a Mercedes versenyzője George Russell lett a második, a másik ferraris, Charles Leclerc a harmadik, míg az időmérő végére elfogyó Lando Norris a McLarennel a negyedik. Az ötödik helyre futott be, a bajnokságban a két Red Bull mögött harmadik Fernando Alonso a hetedik helyet csípte meg.

A 62 körös Szingapúri Nagydíj vasárnap 14 órakor rajtol.

Az időmérő végeredménye:
 

Borítókép: Max Verstappen győzelmi sorozata véget érhet Szingapúrban (Fotó: MTI/AP/Vincent Thian)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.