Zinedine Zidane lehet a szaúdiak trójai falova Franciaországban

Sajtóhírek szerint Zinedine Zidane megállapodást kötött, miszerint átveszi korábbi klubja, az Olympique Marseille vezetőedzői posztját, feltéve, hogy a klub szaúdi tulajdonosok kezébe kerül, akik 260 millió fontos átigazolási keretet biztosítanának neki a csapat megerősítésére. Zidane legutóbb 2021-ben a Real Madrid edzője volt, azóta egyetlen ajánlatot sem fogadott el.

2023. 09. 29. 8:36
ZIDANE, Zinedine
Liverpool, 2021. április 14. Zinedine Zidane, a Real Madrid vezetõedzõje a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntõjében játszott Liverpool - Real Madrid visszavágó mérkõzésen Liverpoolban 2021. április 14-én. MTI/EPA/Peter Powell Fotó: MTI/EPA/Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szaúd-Arábia nem elégszik meg azzal, hogy sztárok egész hadát csábította el az európai topligákból a nyáron, a jelek szerint tovább terjeszkedne az öreg kontinensen is. Az első klub a Newcastle United volt a Premier League-ben, amelyre lecsaptak a szaúdi tulajdonosok, és most Franciaországban a Marseille lett hasonló célpontjuk. Ehhez pedig Zinedine Zidane lehet a kulcs.

ZIDANE, Zinedine
Zinedine Zidane hamarosan, szaúdi segítséggel, újra edzőnek állhat. Fotó: MTI/EPA/Peter Powell

A Daily Mail arról ír, hogy Zidane megállapodást kötött arról, hogy átveszi a Marseille irányítását, feltéve, hogy a klub valóban a szaúdiak kezébe kerül. Tehát a francia legenda nem a klubbal egyezett meg, hanem a leendő szaúdi tulajdonosokkal.

Jelenleg Frank McCourt a Marseille tulajdonosa, aki már hét éve áll a csapat mögött, és többször kijelentette, hogy a klub nem eladó. Azt viszont jól tudjuk, hogy a szaúdiak nem ismerik a visszautasítást, és végül mindig van az a pénz.

 

Zidane lehet a szaúdiak ütőkártyája

A szaúdiak elhatározták, hogy a Marseille lesz a francia Newcastle Unitedjük, és Zidane nevének a bedobásával nyilvánvaló nyomás alá helyezik McCourtot. Zidane Marseille-ben született, a város utcáiról indult világhódító útjára, amelyet futballistaként világbajnoki, Európa-bajnoki és BL-aranyak, valamint Aranylabda szegélyezett. Edzőként pedig Zidane páratlan sikereket ért el a Real Madrid élén, amellyel háromszor nyerte meg a BL-t, kétszer a La Ligát.

Zidane 2021-ben távozott a királyi gárda éléről, azóta nem vállalt munkát, noha csábító ajánlatai folyamatosan voltak. Marseille-ben az emberek többsége alighanem örülne az érkezésének, akkor is, ha ennek az ára a jelenlegi tulajdonos távozása. McCourt így szorult helyzetbe kerülhet, a szaúdiak pedig élő trójai falóként használhatják Zidane személyét.

 

A Marseille most nevezte ki Gattusót edzőnek

Állítólag Zidane 260 millió fontos átigazolási keretet kért a szaúdiaktól, akik ezt garantálják neki a csapat megerősítésére. Franciaországban így valódi rivális kaphatna a Paris Saint-Germain, amely ugyancsak arab, katari pénzből lett megerősítve, és azóta uralja a francia bajnokságot.

Érdekesség, hogy a Marseille épp a napokban nevezte ki Gennaro Gattusót az új vezetőedzőjének, aki azután érkezett, hogy a csapat gyengén kezdte a szezont, hat forduló alatt csak kilenc pontot szerzett, és a középmezőnyben tanyázik a Ligue 1-ban.

Borítókép: Zinedine Zidane visszatérhet a szülővárosába, és a szaúdiakat is hozhatja magával (Fotó: MTI/EPA/Peter Powell)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.