A digitalizáció hatása a sportfogyasztásra, a sportközvetítésekre

A Sport Fórum Hungary 2023 konferencián ismét terítékre kerülnek a sport, azon belül természetesen kiemelten a magyar sportélet legfontosabb üzleti tendenciái, kihívásai. Október 19-én a Puskás Arénában egy időben három teremben neves szakemberek elemzik a folyamatokat, a megváltozó sportfogyasztási szokásokat.

2023. 10. 11. 11:50
null
20221020 Sportfórum Hungary 2022 Budapest Konferencia Puskás Aréna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sport Forum Awardsot azzal a szándékkal hívták életre, hogy egy itthon egyedülálló objektív szempontrendszer alapján elismerjék az ország legnagyobb marketingértékkel bíró sportolóit és csapatait. Céljuk továbbá, hogy hatékony marketingmegoldások elismerésével és azok széles körű népszerűsítésével hozzájáruljanak az igényes, szakmailag helyes gyakorlatok elterjedéséhez.

Az idei konferencia öt fő téma köré épül fel: fenntarthatóság, mesterséges intelligencia, digitalizáció, integráció és nemzetköziesedés. Az esemény előadói és résztvevők ezeknek a trendeknek a sportvilágra gyakorolt jelenlegi és jövőbeli hatásait alaposan áttekintik, inspirálva és ösztönözve az újításokat és a pozitív változást a sport világában.

Az események három teremben zajlanak majd. Ezek: a Bajnokok terme, a Győztesek terme és a Legendák terme. 

Néhány érdekesebb cím az előadások közül.

  • Digitalizáció – mesterséges intelligencia – V4-es trendek
  • A szabadidősport és az aktív életmód jövője a fenntarthatóság jegyében
  • Sport és egészség a fenntarthatóság fejlődéséért

Miként arról az Origó hírt adott, a Győztesek termében 15.00-kor kezdődik az a kerekasztal-beszélgetés, amelynek egyik előadója Door Tamás, a Mediaworks Hungary Zrt. projektigazgatója lesz. Előadásában mélyebben megvizsgálja a Sportmédia 2.0 fogalmát. Hogyan alakítja át az online tér és az új digitális eszközök a sportközvetítéseket és a sportmédia-fogyasztást? A kerekasztal-beszélgetés további résztvevői között ott találjuk Csisztu Zsuzsát, az AIPS alelnökét, Székely Dávidot, az M4 sportcsatorna igazgatóját és Kecskés Istvánt, a Sportal főszerkesztőjét is.

Ahogy arról már a Magyar Nemzet is beszámolt, a 2023-as esemény egyik központi témája a nemzetközi együttműködés lesz, amely során a V4 régió sportéletét és sportgazdaságát meghatározó kulcskérdéseket vizsgálják meg a résztvevők. Részletek az esemény honlapján tekinthetők meg.

Borítókép: Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár is részt vett a tavalyi eseményen (Forrás: Sport Fórum Hungary)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.