Bajnokok Ligája: a Manchester United szurkolói nem hittek a szemüknek

A Manchester United sokat kritizált játékosai előléptek: André Onana büntetőt hárított, Harry Maguire győztes gólt szerzett a Köbenhavn ellen. A manchesteri csapat az 1-0-s sikerrel első pontjait szerezte a Bajnokok Ligája idei kiírásában. A Bayern München és a Real Madrid három forduló után is hibátlan maradt.

2023. 10. 24. 23:02
Antony Manchester United Köbenhavn Bajnokok Ligája Jelert Goncalves
Fotó: X/Manchester United
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester United szorult helyzetből várta a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulóját. Erik ten Hag csapata a Bayern München, majd a Galatasaray ellen is vereséget szenvedett, így a Köbenhavn ellen már nem fért bele újabb botlás. Ehhez képest sokáig 0-0 állt az eredményjelzőn, s még csak azt sem lehet mondani, hogy a Manchester United elsöprő fölényben játszott volna. Mégis vezetést szerzett a MU, méghozzá az a Harry Maguire szerzett gólt, aki hibái miatt már évek óta szurkolói nevetség, sőt olykor gyűlölet tárgya. Most mégis győztes gólt szerzett, s ebben a szintén sokat kritizált André Onana is kulcsszerepet vállalt, aki a 97. percben kivédte Jordan Larsson – a Unitedben is megfordult svéd klasszis, Henrik Larsson fia – büntetőjét.

Jude Bellingham Rodrygo Real Madrid Bajnokok Ligája
Bellingham és is gólt lőtt a Real Madrid bragai Bajnokok Ligája-meccsén (Fotó: X/Real Madrid)

A Bajnokok Ligája rekordgyőztese, a Real Madrid két győzelemmel kezdte az idei sorozatot, s a harmadik fordulóban, a Braga otthonában is már 2-0-ra vezetett, Rodrygo, majd volt eredményes. A portugálok gyorsan szépítettek, de pontot menteni nem tudtak, így a királyi gárda százszázalékos mérleggel áll csoportja élén.

A Real Sociedad is megnyert egy spanyol–portugál meccset, a baszkok a Benfica otthonában győztek, amely tavalyi csoportgyőzelme után idén váratlan vesszőfutást mutat be, és még pont nélkül áll a D csoportban.

Míg két spanyol csapat négyese élén áll, az Európa-liga-címvédő Sevilla jó úton halad afelé, hogy az utolsó átjárást kihasználva ismét fő vadászterületére, a második számú sorozatba jusson, miután hazai pályán kikapott az Arsenaltól.

 

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló

A csoport
Galatasaray–Bayern München 1-3
Manchester United–Köbenhavn 1-0

Az állás: 1. Bayern 9 pont, 2. Galatasaray 4, 3. Manchester United 3, 4. Köbenhavn 1.

B csoport
Sevilla–Arsenal 1-2
Lens–PSV Eindhoven 1-1

Az állás: 1. Arsenal 6, 2. Lens 5, 3. Sevilla 2 (4-5), 4. PSV 2 (3-7).

C csoport
Braga–Real Madrid 1-2
Union Berlin–Napoli 0-1

Az állás: 1. Real 9, 2. Napoli 6, 3. Braga 3, 4. Union 0.

D csoport
Internazionale–Salzburg 2-1
Benfica–Real Sociedad 0-1

Az állás: 1. Real Sociedad 7 (4-1), 2. Inter 7 (4-2), 3. Salzburg 3, 4. Benfica 0.

Borítókép: Antony a koppenhágai játékosok gyűrűjében (Fotó: X/Manchester United)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.