Döbbenetes különbség, a BL-meccs második félideje formalitás volt

A Győri ETO továbbra is százszázalékos a női kézilabda Bajnokok Ligája idei kiírásában. A magyar csapat már az első félidőben 23-8-as előnyre tett szert a montenegrói Buducsnoszt Podgorica ellen, azaz kétség sem férhetett a győri sikerhez.

2023. 10. 01. 17:26
BRATTSET, Kari
Gyõr, 2023. október 1. Kari Brattset Dale (k), a gyõri, valamint Andrijana Popovic (b) és Ivana Godec (j), a montenegrói csapat játékosai a nõi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában, az A csoportban játszott Gyõri Audi ETO KC-Buducnost Podgorica mérkõzésen a gyõri Audi Arénában 2023. október 1-jén. MTI/Krizsán Csaba Fotó: MTI/Krizsán Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben a tavalyi döntős Ferencváros négy forduló alatt egyetlen meccset sem nyert a női kézilabda Bajnokok Ligája idei kiírásában, a Győri ETO továbbra is hibátlanul menetel. Az ötszörös BL-győztes magyar csapat vasárnap a montenegrói Buducsnoszt Podgorica ellen aratott fölényes sikert.

Győri ETO BL
A Buducsnoszt nem tudta feltartóztatni a Győri ETO-t a BL negyedik fordulójában (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Már az első félidő után úgy vonulhattak le a csapatok a pályáról, hogy ez a mérkőzés eldőlt. A Győr 23-8-ra vezetett a szünetben, aligha volt ekkora olyan elvakult montenegrói drukker, aki bízott a Buducsnoszt feltámadásában.

A második játékrészben már érezhetően és érthető módon más hozzáállással játszott az ETO, amely végül 37-19-re nyert, ezzel a Buducsnoszt történetének legsúlyosabb BL-zakóját mérte a vendégcsapatra.

A magyar csapatból tíz játékos is kapuba talált, a legeredményesebb Ana Gros volt, kilenc találattal.

A Győr négy forduló után is százszázalékos a Bajnokok Ligájában, az ETO miatt legalább biztosan nem kell izgulnunk a csoportkör alatt.

Borítókép: Történelmi verést mért ellenfelére a Győr (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.