Lisztes Krisztián a Ferencvárosnál folytatja

A labdarúgó NB I-ben címvédő Ferencváros szerdán jelentette be, hogy a 49-szeres magyar válogatott Lisztes Krisztián szerződést írt alá a klubbal, és mostantól utánpótlás-menedzserként szolgálja egykori munkaadóját.

2023. 10. 12. 7:39
Lisztes Krisztián
Lisztes Krisztián Forrás: fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lisztes Krisztián egykoron, 1993 és 2012 között három különböző korszakban labdarúgóként szolgálta a Ferencvárost, majd visszavonulása után öt éven keresztül utánpótlás-edzőként dolgozott a zöld-fehéreknél, mielőtt 2020-ban távozott volna. A klub szerdai bejelentése szerint Lisztes három év után visszatért a klubhoz, és október 9-étől utánpótlás-menedzserként szolgálja tovább az FTC-t.

– Mindig is a Ferencvároshoz tartoztam, a fiam, Krisz szereplésének köszönhetően pedig tovább erősödött a kötődés – fedte fel a 49-szeres magyar válogatott labdarúgó. – Most adódott egy lehetőség a klubnál, amivel élni szerettem volna. Úgy érzem, számomra testhezálló a magasabb korosztályokban szereplő tehetségek menedzselése, az ő fejlődésük segítése, ezért nem is gondolkodtam igazából, amikor felvetődött a visszatérés lehetősége. Elérkezett a pillanat, ez volt a legjobb megoldás. Elsősorban az NB III-as, az U19-es és az U17-es csapatunkban, valamint a Soroksárban szereplő játékosokkal fogok foglalkozni. A cél az, hogy minél hamarabb, minél magasabb szinten beintegráljuk a felnőtt fociba a tehetségeket. Hiteles lehetek a fiatalok előtt, hiszen a Fradiban nevelkedtem, innen indulva tudtam nemzetközi karriert is befutni, manapság ráadásul a fiam is ugyanezt az utat járja. A cél, hogy a nálunk szereplő fiataloknak segíthessünk abban, hogy mielőbb megállják a helyüket a felnőtt fociban is – tette hozzá a Fradi utánpótlás-menedzsere, akinek 18 éves fia a jövő nyáron hagyja el az FTC-t az Eintracht Frankfurt kedvéért.

A klubnál nagyon örülnek idősebb Lisztes Krisztián visszatérésének.

– Korábban Szűcs Mihály, a Soroksár ügyvezetője és sportvezetője dolgozott nálunk ebben a munkakörben, ám a terület az elmúlt másfél évben betöltetlen volt – árulta el Palásthy Norbert, az FTC akadémiai igazgatója. –Az utóbbi időben nem volt olyan személy, aki szakmailag, emberileg és a Fradihoz való kötődésével megfelelően be tudta volna tölteni ezt az űrt, most azonban Lisztes Krisztián elérhető volt, ezért elkezdtünk beszélgetni vele egy lehetséges szerepvállalásról. A klubvezetés részéről Kubatov Gábor elnök úr, Nyíri Zoltán ügyvezető-alelnök, Hajnal Tamás és jómagam is támogattam Krisztián kinevezését. Lisztes Krisztián egyfajta „hídszerepet” fog betölteni az utánpótlásunk, a Soroksár és az FTC II között szakmai koordinálás és ügyintézések terén. Krisztián mind szakmailag, mind emberileg rengeteg olyan hozzáadott értéket képvisel, amivel azt gondolom, az utánpótlásunk még egy szintet tud majd lépni.

Borítókép: Idősebb Lisztes Krisztián újra a Ferencvárosnál (Forrás: Fradi.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.