Ma kiderül, mire megy Varga Barnabás nélkül a Ferencváros

A belga bajnokság legutóbbi ezüstérmese, a Genk otthonában folytatja szereplését a Ferencváros a konferencialiga csoportkörében. Érzékeny veszteség a Fradinak az élete formájában játszó Varga Barnabás hiánya, a Diósgyőrben megsérült csatárt a szerb Alekszandar Pesics helyettesíti az F csoport rangadóján.

2023. 10. 26. 4:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vajon ki gondolta ezt a Klaksvík elleni borzalom után? A Ferencváros nyáron a saját pályáján kapott ki 3-0-ra a Feröer szigeteki Klaksvíktól a Bajnokok Ligája selejtezőjében. A játékosok ilyenkor nehezen kezelik a feszültséggel járó nyomást, különösen nem a frissen szerződtetett labdarúgók. Az előző szezon gólkirálya, Varga Barnabás nyáron gólkirályként érkezett Paksról az Üllői útra, és a félprofi csapat ellen ő is kudarcot vallott. Az esetek nagy részében ilyenkor az adott futballista eltűnik a süllyesztőben, elkergeti a népharag, vagy csak kiderül, hogy egyszerűen nem üti meg a Fradi szintjét. 

VARGA Barnabás
Varga Barnabás a DVTK ellen sérült meg. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Varga Barnabás más úton haladt tovább, a következő tizenhét tétmérkőzésén tizenhét gólt szerzett a konferencialiga-csoportkörbe jutó csapatában. A Csukaricski és a Fiorentina elleni mérkőzésen is lőtt gólt, de eldőlt, hogy Genkben nem számíthat rá a csapata. Az élete formájában játszó 29 éves csatár tegnap, éppen a születésnapján tudta meg, hogy kénytelen kihagyni a belga ezüstérmes elleni rangadót. A Nemzeti Sport úgy tudja, Varga nem csak a Fradiból, a válogatottból is hiányozhat. A csatár állítólag combizomszakadást szenvedett Diósgyőrben. Az első számú zöld-fehér góllövőt a szerb Alekszandar Pesics helyettesítheti a mai találkozón az FTC-hez hasonlóan négypontos Genk elleni mérkőzésen. – Volt egy komoly sérülésem, és sokáig nem játszottam, mert Varga Barnabás fantasztikusan futballozott. A kispadon vártam a lehetőségre, természetesen készen állok, lehet rám számítani – nyilatkozta tegnap az elutazás előtti edzés után Pesics az M4 Sportnak. A zöld-fehérek belgiumi sajtótájékoztatójára az ilyenkor szokásos protokoll szerint a csapat edzője, Dejan Sztankovics volt hivatalos, ám az esemény lapzártánk után ért véget.

Paintsil itt és ott

Paintsilnek voltak jó meccsei a Fradiban. Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

A Ferencváros a 350. nemzetközi kupamérkőzésén találkozhat korábbi játékosával, Joseph Paintsillel. A ghánai szélső kezdetben népszerű volt az Üllői úton a 2017–18-as szezonban, aztán a karácsonyi szünet után nem jelent meg időben a zöld-fehéreknél, arra hivatkozva, hogy maláriás lett. A háttérben azonban már ekkor is a Genk érdeklődése állt. A belgák nem a Ferencvárost keresték meg, a magyar klub ennek ellenére értesült a tárgyalásokról. 

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója kijelentette: Ez már nem a pénzről szól, hanem arról, hogy ezt a Ferencvárossal senki nem teheti meg.

Nem késett a válasz a futballista ügynökétől, aki azzal vádolta a Ferencvárost, hogy a határidőhöz közeli megállapodást kihasználva megrövidítette ügyfelét. A nyilatkozatháború ellenére Paintsil visszatért az Üllői útra, de tavasszal látványosan visszaesett a teljesítménye, az FTC pedig elbukta a bajnoki aranyéremért vívott párharcot a Fehérvárral szemben. 

Paintsil a Genk egyik húzóembere. Fotó: AFP/Milan Rasic

Paintsil tehát Genkben kötött ki, egy év törökországi kölcsönjátékot leszámítva a belgákat erősíti, és minden bizonnyal el akarja szomorítani a korábbi csapatát, amely Dejan Sztankovics irányításával még veretlen. Az FTC középpályása, Sigér Dávid szerint a jó sorozat Belgiumban folytatódhat. 

Idegenben a döntetlen is nagyon jó eredmény lenne. Nem becsüljük le saját magunkat, de alázatosan kell futballoznunk

– mondta a válogatott játékos. 

Mindkét csapat egy-egy győzelemmel és döntetlennel áll az F csoport élén, jelenleg a gólkülönbség dönt a Ferencváros javára. A magyar bajnok egy esetleges bravúrral elléphetne a belga riválisától.

Konferencialiga csoportkör, 3. forduló, F csoport: Genk–Ferencváros 21.00 (tv: M4 Sport), Fiorentina–Csukaricski 21.00.

A csoport állása: 1. Ferencváros 4 pont (5-3), 2. Genk 4 (4-2), 3. Fiorentina 2, 4. Csukaricski 0.

 

Borítókép: Varga Barnabás kénytelen kihagyni a Genk elleni meccset (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.