Marozsán Fábián őszintén elmondta, milyen a viszonya Fucsovics Mártonnal

Idén a magyar sport legnagyobb szenzációját a férfiteniszezők római tornája hozta, amelyen az addig szinte ismeretlen Marozsán Fábián legyőzte a világranglista akkori vezetőjét, a spanyol Carlos Alcarazt. Ezzel a győzelemmel májusban az egész világ megismerte a magyar sportolót, aki előtt elképesztő jövő áll. Marozsán akár világsztár is lehet.

2023. 10. 29. 11:08
HURKACZ, Hubert ; MAROZSÁN Fábián
Sanghaj, 2023. október 12. Marozsán Fábián a lengyel Hubert Hurkacz ellen játszik a sanghaji keménypályás férfi tenisztorna negyeddöntõjében 2023. október 12-én. MTI/AP/Andy Wong Fotó: Andy Wong
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 24 éves Marozsán Fábián jelenleg a 62. helyen áll az ATP világranglistáján, ezzel a második legjobb magyar, a 31 esztendős (54.) előzi meg. Marozsán hosszú interjút adott a Sportrádiónak, és kettőjük viszonya is szóba került.

Marozsán Fábián; ALCARAZ, Carlos
Rómában Marozsán Fábián fogadhatta Carlos Alcaraz gratulációját Fotó: MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari

– Az elmúlt pár versenyen többször találkoztunk, együtt is tudtunk edzeni. Mára eljutottunk oda, hogy nemcsak a teniszről tudunk beszélgetni, hanem a hobbijainkról, az autókról vagy éppen másról. Ez azért is nagy dolog, mert a köztünk lévő korkülönbség kezdetben meggátolta a folyamatos kommunikációt. Van köztünk rivalizálás. Én szeretném őt utolérni, ő ezt nem akarja. Ez teljesen normális. De tudom, hogy az, amit ő elért, hatalmas dolog és ezért nekem rengeteget kell dolgoznom. Sportolóként én mindenképpen felnézek rá. Játszottam ellene egy éve Pozsonyban, elég csúnyán elvert, ez nem jó emlék. De edzeni nagyon szeretek vele – fogalmazott Marozsán Fábián a beszélgetésben, amit az Origó idézett.

A játékos többek között elmondta, egyetért Andre Agassival, aki az önéletrajzi könyvében azt írta, a tenisz végtelenül magányos sport tud lenni.

Marozsán: Sokszor van az ember magára utalva

– Ha hosszú órákat ülök egy repülőn, odafele nem nagyon, de amikor a világ másik feléről jövök haza, főként mondjuk egy fájó vereség után, sokszor gondolkodom el azon, hogy ez tényleg egy magányos világ. Nagyon kicsi közösség a miénk. Amikor ott vagyunk egy versenyen, egy szállodában lakunk, ugyanazokat a kocsikat használjuk. Az év elején egyfajta csodabogárként néztek rám. De nekem most az a célom, hogy az eredményeimmel érjem el azt, hogy velem akarjanak edzeni, szeretném kivívni a tiszteletüket. A külföldiekkel nehéz barátkozni, mert ők az ellenfeleid, s nem feltétlenül akarnak veled haverkodni. Sokszor van az ember magára utalva. Ha úgy esek ki egy versenyen, hogy ideges vagyok a vereség miatt, azonnal azt kezdem nézni a telefonomon, hogy mikor tudok hazarepülni. Ott ülök, nyomkodom a gombokat, miközben tudom, hogy hamarosan kitesznek a verseny hivatalos szállodájából, mert ott csak addig maradhatok, amíg versenyben vagyok.

A teljes interjú ITT olvasható.

Borítókép: Marozsán Fábián az idei sanghaji keménypályás tornán a negyeddöntőig jutott (Fotó: MTI/AP/Andy Wong)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.