Meghalt Sir Bobby Charlton, a Manchester United és az angol válogatott legendája

Nyolcvanhat éves korában elhunyt Bobby Charlton 106-szoros válogatott angol labdarúgó-legenda.

Forrás: Facebook, M4 Sport2023. 10. 21. 17:37
Bobby Charlton
Bobby Charlton Forrás: Facebook/ Manchester United
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bobby Charltonnak 1966-ban oroszlánrésze volt abban, hogy világbajnokságot nyert az angol válogatott, két évvel később, 1968-ban pedig megnyerte a Bajnokcsapatok Európa Kupáját a Manchester Uniteddel írta az M4 Sport.

A világbajnoki cím évében az Aranylabdát is kiérdemelte.

Húszéves korában ő is részese volt a müncheni légi katasztrófaként elhíresült repülőgép-balesetnek, amikor a Manchester United a Crvena Zvezda elleni BEK-negyeddöntő után tartott Belgrádból Manchesterbe, de a repülőgép a müncheni repülőtéren balesetet szenvedett, miután a kerítésbe futott, kettétört és kigyulladt. Az 1958. február 6-án történt balesetben 23 ember, köztük a Manchester United nyolc játékosa és három munkatársa vesztette életét. A csapatkapitány, Bobby Charlton csodával határos módon elkerülte a súlyos sérüléseket, és később visszatérhetett a csúcsra.

A Manchester United a közösségimédia-oldalán emlékezett meg a legendás játékosról. A csapat a borítóképét is a gyász színeibe borította, a bejegyzésükhöz pedig azt írták, „Szavakkal soha nem lehet majd kifejezni.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook/Manchester United)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.