Messi csapata kudarcában is megtalálta az örömöt

Lionel Messi felemás időszakot hagy hamarosan a háta mögött. Új klubjával, a 36 éves futballistát 2023 nyarán leigazoló Inter Miamival nem jutott be az MLS rájátszásába, részben amiatt is, hogy sérülések gyötörték a hétszeres aranylabdás klasszist, az argentin válogatottnak viszont továbbra is ő a vezére, ezt a legutóbbi világbajnoki selejtezőn egy duplával bizonyította. Messi más klubok helyett a floridai jövőjére koncentrál, és nagy örömmel tekint előre az ünnepekre.

2023. 10. 19. 9:47
Charlotte FC v Inter Miami CF Lionel Messi
FORT LAUDERDALE, FLORIDA - OCTOBER 18: Lionel Messi #10 of Inter Miami CF looks on prior to a game against the Charlotte FC at DRV PNK Stadium on October 18, 2023 in Fort Lauderdale, Florida. Megan Briggs/Getty Images/AFP (Photo by Megan Briggs / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon ráfaragott arra az Inter Miami, hogy megsérült. Az argentin szélső bevetése nélkül egyszerűen képtelen meccset nyerni David Beckham csapata, így bekövetkezett, amitől tartottak Floridában, és az Inter nem jutott be az észak-amerikai profi liga (MLS) rájátszásába.

Messi ismét varázsolt az argentin válogatottban
Messi ismét varázsolt az argentin válogatottban (Fotó: AFP/Ernesto Benavides)

Messi időközben visszatért, de ez a Miami helyzetén már nem változtat. A hétszeres aranylabdás mindenesetre jó napokon van túl, a címvédő argentin válogatott veretlenül vezeti a csoportot a világbajnoki selejtezőkön, a csapatkapitány pedig kedden két góllal rontotta el a házigazda peruiak estéjét.

A klubja iránti elkötelezettségét bizonyítandó, Messi kevesebb mint 24 órával később már Miamiban volt, és a helyszínen tekintette meg az Inter és a Charlotte 2-2-re végződött bajnoki mérkőzését. Ezek után ígéretet tett, hogy csapata szezonbeli utolsó találkozóján, vasárnap a Charlotte otthonában ő is a pályán lesz, hiszen szeretne formában maradni Argentína soron következő két, Uruguay és Brazília elleni vb-selejtezőjére.

 

Messi a kölcsönszerződés helyett a vakációt választotta

Az pedig csak eszébe sem jut, hogy a hosszúra nyúlt kényszerpihenő miatt esetleg más klubhoz távozzon kölcsönbe. Az Inter szezonbeli utolsó fellépése után csak február végén kezdődik az új szezon, de Messi örömmel gondol arra, hogy az ünnepek alatt szokatlanul sok időt tölthet a családjával.

– Edzeni fogok, játszok az utolsó meccsen, novemberben pedig a lehető legjobb formában szeretnék lenni a válogatott mérkőzésekre. Azután Argentínában fogom tölteni az ünnepeket, ez lesz az első olyan alkalom, hogy decemberben nyugalomban, a hozzám közel állókkal lehetek ebben az időszakban. Januárban pedig visszatérek a klubhoz, és megkezdjük az új idényre való felkészülést – vázolta fel a terveit a világbajnok.

Bár mint Messi elmondta, nagy örömmel tölti el, hogy ennyi szabadideje lesz, természetesen ő sem bánta volna, ha az Inter Miami is bejut a rájátszásba.

– Sajnálatos, hogy nem leszünk ott a rájátszásban, mert közel álltunk hozzá, hogy elérjük. Én különböző sérülések miatt kihagytam több mérkőzést is. Nagyon nehéz volt számunkra a július, három naponta kellett játszanunk. Sokat utaztunk, de legalább szereztünk egy fontos trófeát a klubnak – örömködött a 36 éves sztárfutballista.

Borítókép: Lionel Messi a lelátóról szurkolt a csapattársainak a Charlotte ellen 2-2-re végződött bajnoki mérkőzésen (Fotó: AFP/Getty Images North America/Megan Briggs)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.