Mintha Dibusz szerint nem a szerb meccs lenne a legfontosabb

Dibusz Dénes a magyar labdarúgó-válogatott Szerbia elleni Eb-selejtező jelentőségéről és Willi Orbán pótlásáról is elmésen beszélt. Dibusz fogadkozik, mindent elkövetnek, hogy örömet szerezzenek a Puskás Arénába kilátogató hatvanezer embernek.

2023. 10. 14. 5:45
DIBUSZ Dénes
Podgorica, 2023. június 17. Dibusz Dénes kapus a Montenegró - Magyarország Európa-bajnoki selejtezõ labdarúgó-mérkõzésen a Podgorica Városi Stadionban 2023. június 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Több mérkőzés óta stabil, fix összeállításban játszik a védelem, ami Willi sérülése miatt most megváltozik. A válogatottban a taktikán van  hangsúly a mérkőzések előtt. Az edzésen az a cél, hogy azokkal a játékosokkal, akik újonnan kerülnek be, minél gyorsabban megismerjük egymást, megszokjuk egymás mozdulatait. Biztos vagyok benne, hogy aki bekerül a csapatba, megfelelően tudja pótolni Willi Orbánt. De ez nem csak egy, hanem mind a tíz játékos feladata, aki pályára lép – érdekes megközelítésben válaszolt arra, ki és hogyan pótolhatja Willi Orbánt a Szerbia elleni szombati Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen.

DIBUSZ Dénes
Dibusz munkában a Csehország elleni meccsen (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

„Szeretnénk örömet szerezni hatvanezer szurkolónak”

Dibusz Dénes is érzi, hatalmas várakozás előzi meg a szombati találkozót.

– Szeretnénk a helyszínen hatvanezer embernek örömet szerezni. A sorozat vége felé minden mérkőzés felértékelődik. Jól állunk, szeretnénk bizonyítani, hatalmas a motiváció. Annak a reményében azzal a céllal lépünk pályára, hogy három pontot szerezzünk – mondta a válogatott kapusa, amiből az is kiderül, a szombati után még fontosabb meccsek várnak a magyar válogatottra.

Dibusz sejti, ki helyettesíti Vlahovicsot

A szerbeknek is van egy nagy hiányzójuk: Dusan Vlahovics. Dibusz Dénes elárulta, modellezték, a szerbek kivel és hogyan helyettesíthetik a Juventus csatárát

– Noha nem játszott tökéletes mérkőzést, néhányszor azért Belgrádban is helyzetbe tudott kerülni. Kiváló futballista, megnehezítette a védelem dolgát – méltatta Dibusz Vlahovicsot. – Az ő hiányában megváltozik a szerbek összeállítása. Van elképzelésünk arról, hogyan fogják megoldani ezt a helyzetet. Remélhetőleg beválik, azt gondolom, fel vagyunk készülve arra, ami vár ránk, remélhetőleg ez eredményben és játékban is megmutatkozik.

 

Jól áll a magyar válogatott

Marco Rossihoz hasonlóan Dibusz Dénes is kiemelte, nincs ok az idegességre, az Európa-bajnoki selejtezők félidejében jól áll a magyar válogatott.

– Négy mérkőzésen tíz ponttal jó helyzetben vagyunk félidőben. Ám annak ellenére, hogy a szerbeket sikerült idegenben legyőzni, azzal nem változtak az erőviszonyok, nem mondanám, hogy szombaton mi lennénk az esélyesebbek, De erőt, önbizalmat adhat persze a szeptemberi siker. A Puskás Arénában, hazai pályán, telt ház előtt nem lehet más célunk, mint a három pont megszerzése – fogalmazott a helyébe lépő kapus.

Borítókép: Dibusz Dénes bizakodó (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.