Vagány a Kisvárda, ma végre megszakad a borzalmas sorozata az NB I-ben

Zsinórban kilencedszerre játszik idegenben a Kisvárda a labdarúgó NB I 9. fordulójának ma esti nyitómérkőzésén. Nehéz eldönteni, jó hír-e a jelenleg sereghajtó Kisvárdának, hogy a Puskás Akadémia sincs jó passzban, a remek rajt után az elmúlt öt fordulóban csupán öt pontot szerzett. A címvédő és listavezető Ferencváros a Fiorentina elleni 2-2-es döntetlen után vasárnap a Debrecent fogadja.

2023. 10. 06. 11:50
Luciano Slagveer, Puskás Akadémia
Luciano Slagveer, Puskás Akadémia Forrás: PFLA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója néhány napja megkönnyebbülten jelentette be, végre játékra alkalmas a Kisvárda otthoni, a Várkerti Stadion. Ám az e heti programot ez még nem befolyásolja, a Kisvárda a kilencedik fordulóban az eredeti menetrend szerint idegenben játszik a Puskás Akadémia ellen, majd csak október 21-én – a válogatott két Eb-selejtezője után – játszhat végre otthon a Mezőkövesd ellen.  Olyan mértékű volt a játéktér fertőzése a Várkerti Stadionban, hogy elkerülhetetlenné vált a teljes talajcsere. S nem csak a stadion gyepe, hanem valamennyi edzőpálya is megfertőződött, ami persze az edzésmunkára is hatással volt, innen nézve még inkább érthető, hogy a Kisvárda miért kezdte pocsékul, egy-egy győzelem és döntetlen mellett hat vereséggel az évadot.

Mátyus János, Puskás Akadémia, Kisvárda
Mátyus János nincs könnyű helyzetben, nyernie kellene a Kisvárdának (Fotó: Kisvárda)

Révész Attila szerint morálisan is megsínylette az együttes a folyamatos idegenbeli szereplést és az eredménytelenséget.

– Elkeserítő, amit a csapattól látok. Az elmúlt néhány mérkőzésnek a pontszámok mellett a csapat egysége is kárvallottja volt. Ha az élet ezt sodorta elénk, akkor ezzel kell megbirkóznunk. Ha most kell kiesnünk, akkor méltósággal fogjuk tenni, de addig is mindent megteszünk a minél jobb szereplés érdekében – nyilatkozta a sportigazgató tőle szokatlanul apatikusan.

A Kisvárda már két edzőt is elfogyasztott az őszi szezonban, s eddig Mátyus János sem tudta felrázni a csapatot. A vezetőedző persze nem adja fel.

 

Mátyus Jánost támadófutballt ígér

– Idény közben érkezni soha nem ideális, de most már teljesen megismertem a keretet és Révész Attila sportigazgató személyében van is segítségem. Elég sok egészségügyi gonddal küszködünk még mindig és ez is befolyásolja az aktuális összeállítást. Ettől függetlenül a lehető legjobb összetételben fogunk játszani – mondta Mátyus a maga és a csapata helyzetéről, majd a következőképpen jellemezte a Puskás Akadémiát:

– Nagyon erős a keretük és divatos szóval élve pragmatikus futballt játszanak. Az ellenfél hibáira várnak és megpróbálják azt kihasználni, éppen ezért nagyon fontos lesz, hogy a lehető legkevesebbet hibázzunk – tette még hozzá. Majd elárulta, a Kisvárda nem áll be védekezni Felcsúton, megppróbál ugyanolyan támadószellemben futballozni, mint legutóbb a Fehérvár vendégeként.

– A vezetőség külön kérése volt, hogy a csapat térjen vissza az erőszakos, jó értelembe vett agresszív futballhoz, amely korábban jellemezte. Az gondolom, hogy ebben léptünk előre és pénteken nagyon vagány Kisvárdát láthatnak majd a nézők. Bízom benne, hogy képesek leszünk a pontszerzésre, de a győzelem sem elképzelhetetlen – bizakodik Mátyus János.

 

Nagy Zsolt és Rossi megelőlegzett bizalma

Felcsúton mindenképpen jó hír, hogy Nagy Zsolt felépült a sérüléséből és hét hónap kihagyás után ismét futballozhat, mi több annak ellenére meghívót kapott Marco Rossitól, hogy egy teljes mérkőzést még nem játszott végig a Puskás Akadémiában.

Nagy Zsolt, Puskás Akadémia
Nagy Zsolt nem csak a Puskás Akadémiába, a válogatott keretbe is visszatért (Fotó: PFLA/Forika Attila)

– Nagyszerű érzés, hogy számít rám, amit ezúton is nagyon köszönök neki. Egyébként a mosonmagyaróvári kupameccs után felhívott, és érdeklődött, milyen volt ismét játszani, de mégis inkább csak titkon reméltem, hogy ott leszek a meghívottak között – árulta el a balhátvéd a Puskás Akadémia honlapjának nyilatkozva, majd a Kisvárdát így jellemezte:

– Egészen biztos, hogy minden erejükkel azon lesznek, hogy kikapaszkodjanak a gödörből. Néztem a Fehérvár elleni bajnokijukat, az első félidőben kifejezetten jól játszottak, szép gólt is lőttek. A második félidőben aztán a Vidi föléjük kerekedett. Remélem, nekünk ez már az elején sikerül. Az első perctől fogva mi akarjuk diktálni a tempót, az, hogy ők mivel rukkolnak elő, majd kiderül, mindenesetre nagyon szeretnénk már megszerezni az első hazai győzelmünket.

Hornyák Zsolt nem akart kemény szavakat használni

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője elárulta, a játékosokat nagyon megviselte, hogy egy hete Zalaegerszegen az utolsó pillanatokban, egész pontosan a 98. percben kapott góllal engedték ki a kezükből a győzelmet. A tréner szerint jól játszott a csapata, mindenkit letört az elszalasztott siker, ezért nem is érezte helyénvalónak, hogy kemény szavakat használjon. Hornyák Zsolt úgy látja, a játékosokban hatalmas bizonyítási vágy ég a Kisvárda ellen.

NB I, 9. forduló:

péntek:
Puskás Akadémia–Kisvárda 20.30

szombat:
Mezőkövesd–ZTE 12.45
Újpest–Diósgyőr 16.15
Kecskemét–Paks 20.30

vasárnap:
Fehérvár–MTK 13.00
Ferencváros–Debrecen 16.30

Az állás:
 1. Ferencváros           7  6   -   1     26-9  18 
 2. Paks                        8  5   2   1     14-9  17
 3. Diósgyőr                 8  5   1   2     17-9  16
 4. MTK                        8  4   2   2    11-11  14
 5. Újpest                      8  4   2   2    13-14  14
 6. Debrecen                8  4   -   4    13-12  12
 7. Puskás Akadémia  8  3   3   2    13-14  12
 8. Kecskemét              8  3   -   5     9-11   9
 9. Fehérvár                 8  2   2   4    14-16   8
10. ZTE                        8  1   2   5    10-19   5
11. Mezőkövesd           7  1   1   5     8-15   4
12. Kisvárda                 8  1   1   6     7-16   4

Borítókép: Luciano Slagveerre a kisvárdaiaknak is figyelniük kell (Fotó: PFLA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.