Klopp megindokolta, Szoboszlai miért játszott keveset

A Liverpool csak annyit ad ki magából az Európa-liga csoportkörében, amennyi a győzelemhez kell. Ezt láthattuk csütörtök este a Royale Union SG elleni 2-0-s siker alkalmával is. Jürgen Klopp egyelőre tehát jól osztja be a csapat erejét, még ha mi, magyarok, Szoboszlai Dominiket szívesen láttuk volna hosszabb ideig a pályán. Klopp arra hívta fel a figyelmet, a következő bajnokin, vasárnap a Brighton vendégeként három játékosa így is hiányozni fog.

2023. 10. 06. 7:27
Jürgen Klopp, Liverpool
Forrás: (Fotó: Facebook/Liverpool FC)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem állítanám, hogy ne láttam volna, kicsit langyos meccs volt. Nem a különböző formációk, a sok csere miatt, hanem egyszerűen a játékunk most nem volt olyan egyenletes – ismerte el Jürgen Klopp a Royale Union SG ellen 2-0-ra megnyert mérkőzés után. Majd ismét visszakanyarodott a Tottenham elleni meccshez. De ezúttal már nem beszélt a téves ítéletről, a VAR-ról, hanem azt emelte ki, azt a találkozót Curtis Jones korai (26. perc), majd Diogo Jota (69.) kiállítása miatt kilenc emberrel fejezte be a Liverpool, ami sokat kivett a játékosokból. például emiatt rengeteget loholt, részben ezért is állt egy különleges statisztika élén a Premier League-ben, az első hét fordulóban ő futotta a legtöbbet a teljes mezőnyben.

Liverpool, Diogo Jota
Jota a hétvégén kiállítás miatt nem játszhat, az ő erejével nem kellett spórolni (Forrás: Facebook/Liverpool FC)

 

Klopp el akarja kerülni a sérüléshullámot

– Korábban is mondtam, hogy milyen nehéz, amikor sérülés miatt öt játékos hiányzik. Most ez nincs így, a fiatalok is kitettek magukért, de azért három ember így sem játszhat a hét végén. Azon kell dolgozunk, hogy elkerüljük a sérüléshullámot, ami jelenleg nincs, és remélhetőleg így is marad – fejtegette Klopp, mire is kell törekedeni.

Ez a magyarázat arra, hogy a Royale Union SG ellen Szoboszlai Dominik csupán bő tíz percet kapott.

– Négy sorozatban szereplünk, ehhez kell mérni a játékosok számát és erejét, és ezzel egyelőre nagyon elégedett vagyok, abszolút. Azt hiszem, ma este kilencszer változtattunk a formáción, tíz is lehetett volna, ha Caoimhin játszhatott volna. Jó, fontos és szükséges, mert négy versenyen játszunk – ismételte meg Klopp.

Következik a Brighton

A Liverpool a Premier League 8. fordulójában vasárnap délután három órától a Brighton vendégeként lép pályára. Azon a találkozón Szoboszlai várhatóan ismét ott lesz a kezdőcsapatban.

Borítókép: Jürgen Klopp elégedetten tapsol a Royale Union SG elleni 2-0-s győzelem után (Forrás: Facebook/Liverpool FC)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.