Gulácsi Péter, a kitaszított, frappánsan tudatta, hogy mire készül + videó

Súlyos sérülése, térdszalagszakadása után csaknem egyéves kihagyást követően lépett újra pályára múlt szerdán Gulácsi Péter, az RB Leipzig labdarúgócsapatának kapusa. A lipcseiek vezetőedzője, Marco Rose ugyanakkor világossá tette, hogy már nem ő a csapat első számú kapusa. Gulácsi most frappáns videóval tudatta, hogy nem adja fel a harcot. Tegnap volt napra pontosan egy éve, hogy megsérült.

2023. 10. 06. 8:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

tavaly október 5-én, a skót Celtic Glasgow elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen szenvedett térdszalagszakadást, s nagyon sokat kellett várnia, amíg teljesen felépült, utána pedig teljes értékű edzésmunkát végezhetett. A 33 éves, 51-szeres válogatott hálóőr múlt szerdán csaknem egyéves kihagyás után kapott újra játéklehetőséget. A lipcseiek a Német Kupában – amelyben ők a címvédők – az 1. fordulóban, a 64 között 3-2-re nyertek a másodosztályú Wehen Wiesbaden otthonában. 

Gulácsi Péter
Gulácsi Péter múlt szerdán tért vissza Forrás: Facebook/Péter Gulácsi

Gulácsi két fura gólt kapott, de voltak nagy védései, a meccs után pedig a következőket mondta:

– Ha ennyit kell kihagyni, és utána a kupában kell bizonyítani, akkor az nem könnyű. De a nehéz időszak után tettem egy lépést, nagyon büszke vagyok, hogy megcsináltam.

Gulácsi Péter
Forrás: Twitter/RB Leipzig

A lipcseiek vezetőedzője, Marco Rose a találkozó után dicsérte Gulácsit, de azt már a meccset felvezető sajtótájékoztatón világossá tette, hogy már nem ő a csapat első számú kapusa. Miután Gulácsi kidőlt, Janis Blaswich kapott bizalmat, élt is vele, kétségkívül kiválóan teljesít. Múlt szombaton egyből vissza is került a kapuba a Bayern München elleni hazai Bundesliga-rangadón (2-2), majd szerdán a Bajnokok Ligájában a címvédő Manchester City elleni hazai csoportmeccsen (1-3), ezeken a mérkőzéseken Gulácsi Péter a kispadon ült.

Gulácsi Péter: Egy év kemény munka, verejték, könnyek és áldozatok

Honfitársunk azonban most egy frappáns videóval jelezte, hogy nem adja fel a harcot és vissza akar kerülni a kapuba. Az Instagram-oldalán megosztott videó háttérzenéje Sia nagy slágere, az Unstoppable (Megállíthatatlan), az összeállításban pedig láthatjuk, hogy Gulácsi a sérülésétől a visszatéréséig milyen gyötrelmes utat járt be, és most milyen elszántan edz. 

„Egy év kemény munka, verejték, könnyek és áldozatok. Három műtét, több száz óra edzőteremben szabadnap nélkül. Az, hogy ilyen közel voltam ahhoz, hogy ne játszhassam újra azt a játékot, amit szeretek, megtanított értékelni mindent, amim van. Köszönöm mindenkinek, aki mellettem állt és segített ezen az úton! Visszatértem! – írta ki Gulácsi Péter.

A bejegyzését többek között korábbi csapattársai közül a már a Manchester City csapatát erősítő Josko Gvardiol,  Nordi Mukiele (Paris Saint-Germain) és Andé Silva (Real Sociedad), a jelenlegiek közül Amadou Haidara, Christoph Baumgartner és természetesen is lájkolta. Utóbbi azt is odaírta: „Bravó, Gula!”

Borítókép: Gulácsi Péter mindent megtesz azért, hogy visszakerüljön a kapuba (Forrás: Twitter/RB Leipzig)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.