Sztankovics másként érez, mint a fradisták többsége a firenzei iksz után

Dejan Sztankovics nem kesereg amiatt, hogy a Ferencváros győzelemet szalasztott el Firenzében. A szerb tréner is tudja, látta, hogy még 0-2-nél a Fradi megszerezhette volna a harmadik gólt és lezárhatta volna a meccset, de arról sem feledkezik meg, hogy az utolsó percekben akár kaphatott is volna egy gólt és kikaphatott volna. Sztankovics szerint a Fiorentina vendégeként elért döntetlen egy plusz pontot jelent a Konferencialiga F csoportjában, amelyet két forduló után a Ferencváros vezet.

2023. 10. 06. 6:33
SZTANKOVIC, Dejan
Labdarúgó Konferencia-liga - Fiorentina-Ferencvárosi TC Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Abszolút nem vagyok szomorú, nem kesergek, ez egy szép meccs volt egy nehéz pályán – vágott bele az értékelésébe Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője a Fiorentina vendégeként hektikus meccsen elért 2-2-es döntetlen után. A szerb tréner tehát hamarabb visszanyerte a józan ítélőképességét, mint a szurkolók, akiknek a többsége bizony kissé csalódott volt amiatt, hogy a Fradi győzelmet engedett ki a kezéből.

Ben Romdan, Ferencváros, Fiorentina, Konferencialiga
Ben Romdan 0-2-nél eldönthette volna a meccset (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Sztankovics aztán kiemelte, büszke vagyok a csapatra, a játékosokra, mert hatvanöt percen át szép játékot mutatva lefocizták a pályáról a Fiorentinát. Majd megindokolta, miért nem érez csalódottságot.

Ez egy plusz pont, amit a Fiorentina ellen szereztünk. Lehetett volna nyerni? Igen. Játszhattunk volna jobban? Igen. Nem kesergek, nem vagyok szomorú. Ez egy szép eredmény, amit elértünk. A 60. perc környékén jöhetett volna a harmadik gólunk, de a végén akár mi is kaphattunk volna egy harmadik gólt. Abszolút nincs min siránkozni. Nehéz meccs volt egy szervezett csapat ellen. Ahogy azt már mondtam, az olasz bajnokság legjobb három csapata közé sorolnám a Fiorentinát.

 

Sztankovics is kiemelte Ben Romdan játékát

Sztankovics – ahogy lapunk is a tudósításban – kiemelte, hogy Ben Romdan remek napot fogott ki, mindenekelőtt az ő remek teljesítményének köszönhetően szerzett a Fradi kétgólos előnyt. Sztankovics a tunéziai futballista védőmunkáját is dicsérte, a lecserélését pedig azzal indokolta, nem várhatta el, hogy egy ilyen meccsen 97 percen át tartsa a ritmust.

Ben Romdan remek passzt adott Varga Barnabásnak az első Fradi gól előtt, 0-2-nél aztán a felsőlécet találta telibe.

Varga kicsit csalódott, Dibusz szemmel védett

Varga Barnabás: Az első félidőben kifejezetten jól játszottunk, nagyon jó meccstervet talált ki az edző. Később kétgólos előnyben elfáradtunk kicsit, de hát mégiscsak a Fiorentinával játszottunk. Készültünk azokra a szituációkra, amikor le tudjuk őket kontrázni, ez össze is jött, megvoltak a lehetőségek. Mindig van egy kis hiányérzet, amikor kétgólos előnyről nem jön össze a győzelem. Előzetesen aláírtuk volna az ikszet, de utólag kicsit csalódott vagyok.

Tudtuk, hogy a Fiorentina magasan le fog támadni, így tudatosan játszottunk arra, hogy felrugdosom a labdákat Varga Barnabásnak, ez be is jött. Azt gondolom, hogy hatvan percig nagyon jól nézett ki a játék, felvettük a versenyt a Serie A egyik legjobb csapatával. Azt a vezetőedzőnk is elmondta, hogy az az intenzitás, amit az elejétől beletettünk, valószínűleg kilencven percig nem fog menni, ez így is lett. A végén bármi lehetett volna, több lövést is csak szemmel védtem…

Fiorentina, Ferencváros
Tapsra taps, kitettek magukért és a csapatért a Fradi-drukkerek (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Elismerés az elődöknek, köszönet a szurkolóknak 

Sztankovics nem feledkezett meg az elődei, így Máté Csaba munkájáról sem, s köszönetet mondott a szurkolóknak.

– A Ferencvárosnál már előttem is komoly munkát végeztek az elmúlt években. Ha ez a klub ilyen ütemben tudott fejlődni az elmúlt években, akkor erre velem is képes. Bátor mentalitású a Fradi, nekem is annak kell lennem. A szervezettség és az akarat terén léptünk előre. Nem elégszünk meg, mindenben fejlődnünk kell még. A szurkolóinknak jár a legnagyobb köszönet, hiszen ilyen messzire eljöttek. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, hogy ilyen fantasztikus hangulatot varázsoltak ezen az estén, és közel 100 percig folyamatosan buzdítottak minket.

Vincenzo Italiano: Csak egy pontot érdemeltünk

– Egy pontot érdemeltünk, többet nem! – jelentette ki a találkozó után Vincenzo Italiano, a Fiorentina edzője. – A Ferencváros megérdemelten vezetett, kifejezetten jól futballozott, az utolsó fél órában azonban a mi akaratunk érvényesült, sőt, talán meg is nyerhettük volna a találkozót. A cserék ezen a napon jól szálltak be, gyakorlatilag nekik köszönhetjük az egyenlítést – tette hozzá az olasz tréner.

Az F csoport élén a Fradi

Az F csoport másik mérkőzésén Csukaricski–Genk 0-2. Az állás a 2. forduló után: 1. Ferencváros (5-3) 4 pont, 2. Genk (4-2) 4, 3. Fiorentina 2, 4. Csukaricski 0.

Borítókép: Sztankovics elégedett a Fradi teljesítményével (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.