Halványzöld a lámpa, négy percen múlt a Fradi bravúrja + gólok videón

Közel állt a Ferencváros a bravúrhoz, hogy újabb nagy skalpot szerezzen. Varga Barnabás és Cissé góljávak 2-0-ra vezetett a Fiorentina vendégeként a Konferencialiga második fordulójában, de a hazaiak egyenlítettek. A 2-2-es döntetlen is szép eredmény, mégsem tudtunk örülni neki, mert győzelmet szalasztott el a Fradi. A Ferencváros négy ponttal is vezeti az F csoportot, s legközelebb, október 26-án a Genk otthonában lép pályára.

2023. 10. 05. 23:01
null
Firenze 20231005 Labdarúgás Fiorentina-FTC Fotó:Árvai Károly/Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dejan Sztankovics nem dobálózik csak úgy a szavakkal. A Fiorentina elleni kezdőcsapat arról árulkodik, a szerb tréner valóban komolyan gondolja, hogy Sigér Dávid a Fradi vezére: a középpályás az MTK elleni hibája dacára Firenzében is kezdett. Csakúgy, mint S. Mmaee és Cissé, akik Wingo és Abena helyett kerültek vissza a védelem tengelyébe, Varga Barnabás volt a középcsatár. A többi játékos a kezdőtizenegyben papírforma. Így állt fel a Ferencváros: Dibusz – Makreckis, S. Mmaee, I. Cissé, C. Ramírez – Ben Romdan, Sigér – Marquinhos, Abu Fani, Zachariassen – Varga Barnabás.

Fiorentina, Ferencváros, Konferencialiga, Fradi-szurkolók
A Fradi-drukkerek túlharsogták a Fiorentina szurkolóit (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A Fradi szurkolói is elfoglalták a nekik kijelölt helyet kapujához közel, a kanyarban. Mellettük mindkét irányban üres szektorok tátongtak, biztos, ami biztos, alaposan elkülönítették a fradistákat. Igaz, megtehették, mert a lelátó megnyitott részei sem teltek meg, úgy harminc ezren lehettek az Artemio Franchi Stadionban.

Veszélyesebb volt a Fradi, megérdemelten szerzett vezetést

Hevesen kezdett a Fiorentina, de jól állta a sarat a Ferencváros, sőt a 8. percben megszerezhette volna a vezetést. Christensen, a Fiorentina kapusa rosszul passzolta ki a labdát, Marquinhos csapott le rá, de a lövése nem volt elég pontos, Christensen tudott hárítani. A 19. percben újabb Fradi helyzet következett: Zachariassen  ment el a jobb szélen, Marquinhos érkezett a beadásra, de tisztáztak előle. Ezután Sigér kapott tévesen sárga lapott, hiszen előbb a labdát rúgta el, de nem bánkódtunk különösebben, mert a 25. percben vezetést szerzett a Ferencváros.

Zachariassen játszotta magát tisztára szép csellel, Ben Romdanhoz passzolt, ő felnézett, majd tökéletesen tálalt Varga Barnabás elé és a középcsatár higgadtan passzolt a hosszú alsóba (0-1). A gól megnézhető az M4 Sport videóján is.

VARGA Barnabás, Ferencváros, Fiorentina
Ben Romdan köszönti Varga Barnabást (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ezután is jól futballozott a Fradi, különösen Ben Romdan játéka volt kellemes meglepetés, de a többiek is átlagon felül teljesítményt nyújtottak, szünetig nem is volt igazán veszélyes helyzete a Fiorentinának.

 

Cissé az egekben, Ben Romdan eldönthette volna a meccset

A második félidő álomszerűen indult, dacára annak, hogy a 48. percben les miatt nem rúghatott a Fradi büntetőt Varga buktatásááért. Két perc múlva ugyanis következett a második vendéggól. Abu Fani szögletére Cissé érkezett, magasra emelkedve mindenkit túl ugrott és keményen bólintott a léc alá (0-2).

Cissé, Ferencváros, Fiorentina
Cissé a fellegekben... (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Három perc múlva következhetett volna az újabb gól, de Ben Romdan a felsőlécet találta telibe. A hazai drukkerek döbbent csendben figyelték az eseményeket, miközben a fradisták tomboltak.

A Fiorentina persze nem adta fel, nagyobb tempóra kapcsolt és átvette a kezdeményezést. A 66. percben szépített, Ramírez sajnos üresen hagyta Barákot, aki szépen csúsztatott a bal alsóba (1-2).

A gól után megzavarodott a Fradi, de megúszta az egyenlítést. Sztankovics kettős cserével frissített, Abu Fani és Ben Romdan helyett Owusu és a sérülésből felépült Besic állt be.

A VAR előbb segített, de aztán nem volt mentség.

Szorongatott a Fiorentina és a 80. percben egyenlített. Hittük elsőre, de Kouamé lesen kapta a labdát. Nem is ő lett volna amúgy a gólszerző, mert az ő lövését Dibusz bravúrral hárította, a Fiorentina legnagyobb sztárja, Nico González ismételt, mint kiderült, hiába. Maradt az 1-2. Íme a jelenet:

Tíz perc és még a hosszabbítás volt hátra... Durván egy negyedóra. Idegtépő negyedóra. Beszorult a Fradi Dibusz kapuja elé, de állta a sarat. A 93. percben Ikoné egyenlített egy szabadrúgás után, ismét Ramírez maradt le az emberéről.

A 2-2-es döntetlen is szép eredmény, de a Ferencváros győzelmet szalasztott el. A Celtic, a Dinamo Zagreb és a Monaco után a Fiorentina skalpját is megszerezhette volna.

 

Az F csoport élén a Fradi

Az F csoport másik mérkőzésén Csukaricski–Genk 0-2. Az állás a 2. forduló után: 1. Ferencváros (5-3) 4 pont, 2. Genk (4-2) 4, 3. Fiorentina 2, 4. Csukaricski 0.

Borítókép: Már-már verve volt a Fiorentina (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)


 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.