Barcelona: Lewandowski újra betalált, az Aranylabda nagy tapsot kapott + videó

A spanyol élvonalbeli bajnokság tizenharmadik fordulójában a Barcelona hazai pályán már az első percben hátrányba került az Alavés ellen. Később Robert Lewandowski egyenlített, majd tizenegyesből a győztes gólt is megszerezte, így a Barcelona a rossz kezdés ellenére 2-1-re győzött.

2023. 11. 12. 18:11
Robert Lewandowski Barcelona La Liga Alavés
Fotó: X/FC Barcelona
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ünnepi hangulatú felvezetést kapott a Barcelona és az Alavés mérkőzése a La Liga tizenharmadik fordulójában. A katalánok női csapatának játékosa, Aitana Bonmatí vonult a játéktérre, kezében pedig ott volt az Aranylabda, amelyet elsősorban annak köszönhetően kapott meg október végén, mert az idei világbajnokság legjobb játékosaként történelmi aranyéremig vezette a spanyol válogatottat. talán arra gondolhatott, hogy ő is megérdemelt volna már egy hasonló díjat…

Robert Lewandowski Barcelona Aranylabda nélkül
Robert Lewandowski, a Barcelona támadója hosszú góltalansági sorozatot zárt le az Alavés ellen (Fotó: NurPhoto via AFP/Jose Breton)

Persze Barcelonában Lewandowskinak nem ildomos emiatt háborognia, hogy a által elnyert nyolc Aranylabda egyike esetleg neki járt volna. Amit pedig Aitana kapott, azt biztosan nem kaphatta volna meg a lengyel támadó.

Az Alavés azonban nem azért érkezett, hogy asszisztáljon a katalán ünnephez, s már az első percben megszerezte a vezetést: a nigériai szülők gyermekeként Spanyolország afrikai részén született Samu Omorodion talált be kapujába. A tizenkilenc éves támadót az Atlético Madrid adta kölcsön az újoncnak.

Omorodion az első félidő hajrájában majdnem megduplázta az Alavés előnyét, a keresztléc mentette meg a Barcelonát.

Robert Lewandowski góljaival fordított a Barcelona

A katalánok előtt adódtak lehetőségek az első félidőben is, de az első góljukat csak a második játékrészben ünnepelhették.

Koundé beadásából Robert Lewandowski fejelt a kapuba. A lengyel támadó önmagához képest szokatlanul hosszú góltalansági sorozatát zárta le, szeptember 23. után volt újra eredményes, igaz, az azóta eltelt hetekben néhány meccset sérülés miatt ki kellett hagynia.

Ha viszont már betalált, Lewandowski az Alavés ellen nem is állt meg egy gólnál. A Ferran Torres elleni szabálytalanságért jogosan megítélt büntetőből a 77. percben megszerezte a vezetést a Barcelonának.

Az Alavés előtt még adódott egyenlítési lehetőség, de nem tudott élni vele. A katalánok nehezen, de begyűjtötték a kötelező három pontot. A Barcelona továbbra is harmadik a tabellán a Girona és a Real Madrid mögött.

La Liga, 13. forduló

Barcelona–Alavés 2-1
Real Madrid–Valencia 5-1
Rayo Vallecano–Girona 1-2
Granada–Getafe 1-1
Osasuna–Las Palmas 1-1
Almería–Real Sociedad 1-3
Athletic Bilbao–Celta Vigo 4-3
Sevilla–Real Betis 1-1
Atlético Madrid–Villarreal 3-1

Az élcsoport: 1. Girona 34 pont, 2. Real Madrid 32, 3. Barcelona 30.

Borítókép: Robert Lewandowski fejjel egyenlített, majd büntetőből is betalált az Alavés ellen (Fotó: X/FC Barcelona)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.