Az orosz klasszis lassan gyilkol és nem rajong a vakuért + videó

Danyiil Medvegyev népszerű, óhatatlanul is magára irányítja a figyelmet. A férfi teniszezők ATP-világbajnokságán is így történt, a közönséggel is kommunikált az orosz játékos a honfitársa, Andrej Rubljov elleni győztes mérkőzés alatt, majd a végén elmondta, hogyan szokott végezni az ellenfeleivel.

2023. 11. 14. 7:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Danyiil Medvegyev hétfőn nem töltött sok időt a pályán, 6:4, 6:2-re győzte le Andrej Rubljovot a torinói ATP-világbajnokság első fordulójában. Ő az első teniszező, aki 65 győzelmet ért el 2023-ban, és összességében a második játékos a csúcstartó Iga Swiatek mögött, aki idén 68 győzelmet aratott. A hétfői volt a pályafutása 40. top 10-es játékos elleni győzelme. Medvegyev a 41. olyan teniszező, aki pályafutása során 40 top 10-es játékos elleni győzelmet aratott. Alexander Zverev után ő a második az 1990-ben vagy annál később született férfi játékosok közül, aki elérte a negyvenedik top 10-es játékos elleni győzelmét. 

Medvegyev simán nyert Rubljov ellen                                   Fotó: AFP

Medvegyev tegnap egyszer, egy adogatása előtt megállította a játékot, mert volt egy néző a lelátón, aki az okostelefonjával igyekezett őt lefényképezni; természetesen az illető vakut használt, és ez belevilágított az orosz játékos szemébe. Medvegyev nem drámázott.

A 6:4, 6:2-re megnyert mérkőzése végén Medvegyev szerényen elismerte: ő nem képes olyan erődemonstrációt tartani, mint Carlos Alcaraz. Az eset előzménye, hogy a napokban Rubljov kijelentette, hogy amíg a spanyol nagyon gyorsan, Medvegyev lassan végez az ellenfeleivel a pályán. Medvegyev erre így reagált: A helyzet az, hogy én nem vagyok olyan erős, mint Alcaraz. Rubljov ellen is sokszor a futás dominált a labdamenetek során – mondta az orosz.

 Az ATP-vb másik hétfői mérkőzésén a világranglistán második spanyol Alcaraz meglepetésre három szettben, 6:7, 6:3, 6:4-re kikapott a német Alexander Zverevtől, aki többek között ilyen bámulatos ponttal sokkolta a fiatal spanyolt.

A csoportban a szettveszteség nélkül győzedelmeskedő Medvegyev a következő fordulóban, szerdán Zverevvel, Alcaraz Rubljovval játszik.

Borítókép: Danyiil Medvegyev (Forrás: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.