A világbajnokságra készülő kapitányunk kritizált

A női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Golovin Vlagyimir az eladott labdák számával és a támadásban mutatott teljesítménnyel nem volt elégedett a németek elleni vasárnapi felkészülési mérkőzésen.

2023. 11. 07. 10:26
20231011 Debrecen Magyarország-Norvégia, női kézilabda válogatott mérkőzés, EHF EURO Cup első forduló. Fotó: Czinege Melinda CZM Hajdú-Bihari Napló Képen: Golovin Vlagyimir Magyarország vezetőedzője Fotó: Czinege Melinda
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„ Ezúttal többet gyakoroltuk a védekezést, mert abban voltak hiányosságok a norvégok és az osztrákok elleni mérkőzésen – nyilatkozta a németek elleni 29-25-re elveszített mérkőzés után a Nemzeti Sportnak a szövetségi kapitány.  –  Valamennyit javult a védelmünk, de hullámzó volt a játék , nem  tudtunk folyamatosan egyenletesen teljesíteni. ”

VLAGYIMIR, Golovin
A kapitány tisztában van a hibákkal (Fotó: MTI/ Illyés Tibor)

A szakember a lefújást követően nem volt elégedett, ugyanis a magyar csapat ha védekezésben valamelyest előbbre is lépett, támadásban rendkívül gyengén teljesített: sokszor tanácstalan volt a német fal ellen, középen próbálta átverekedni magát a védőkön, s rengetegszer adta el a labdát.

„Nagyon rosszul rajtoltunk , így nem lehet elkezdeni egy meccset. Támadásban és védekezésben is tanácstalanok voltunk, az első tíz percben sorozatban kaptuk a lerohanásgólokat, pedig előzetesen épp erre hívtuk fel a figyelmet – folytatta Golovin. –  

Hátul voltak jobb és rosszabb periódusaink, a támadójátékunk azonban elmaradt a várakozástól. Nem jöttek a jó teljesítmények, rengeteg technikai hibát követtünk el, sok volt az eladott labdánk , emiatt nem tudtunk egyenlíteni sem. 

A szünetben azt beszéltük a lányokkal, hogy ha valaki öttel megnyer egy félidőt, ugyanúgy el is veszítheti annyival. A második  félidő eleje már jobb volt , azt hittük, meg tudjuk csinálni. Abban a periódusban működött a játékunk , aztán nem tudtuk továbbvinni, és amint hibáztunk, megint könnyű gólokat kaptunk.”

A statisztikai adatok is beszédesek, ugyanis már az első tíz percben négyszer adták el a mieink a labdát, összesen 16 technikai hibával zártak, ezek többségéből a németek könnyedén szereztek gyors gólokat. A kapitánynál rákérdeztünk, szerinte a görcsösségnek vagy a figyelmetlenségnek tudható-e be a sok ki nem kényszerített hiba.

„Jó kérdés, az biztos, hogy figyelmetlenek voltunk, ugyanis elemeztük, hogy milyen passzra hogyan reagálnak a védők. A tizenhat eladott labda fele elkerülhető lett volna, ezért is fájó annyira ez a szám.”

A magyar együttes vasárnap kora este haza is repült Németországból, a játékosok hétfőn már a klubjuknál folytatták a munkát, s legközelebb csak november 20-án, közvetlenül az olimpiai kvalifikációs vb előtt találkoznak.

„A válogatottnak ez is az átka, hogy a mérkőzés után mindenki rögtön visszamegy a klubjához, így nincs idő az azonnali korrekcióra – tette hozzá Golovin. –  A világbajnokság előtti következő összetartáson elemzünk  legközelebb. Akkor javítjuk ezeket a hibákat, és letisztázzuk, kinek mi a feladata.”

Borítókép: Golovin Vlagyimir (Fotó: Czinege Melinda/Hajdú-Bihari Napló)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.