Harry Kane megint varázsolt, de nagyon szenvedett a Bayern

A címvédő Bayern München 4-2-re nyert otthon az újonc Heidenheim ellen a német labdarúgó-bajnokság 11. fordulójának szombati játéknapján. Harry Kane két gólt szerzett, arra nem volt még példa, hogy valaki 11 forduló után 17 találattal vezesse a Bundesliga góllövőlistáját. Harry Kane-nek sikerült.

2023. 11. 11. 19:35
Bayern Munich - 1. FC Heidenheim
Bayern Munich-1. FC Heidenheim Fotó: SVEN HOPPE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bayern München első két gólját szerezte a Heidenheim ellen, az angol válogatott támadó ezzel két Bundesliga-rekordot is megdöntött: ő lett az első játékos, aki karrierje első 11 meccsén 17 gólt lőtt az élvonalban, illetve arra sem volt még példa, hogy valaki 11 forduló után 17 találattal vezesse a góllövőlistát. 

Bayern Munich - 1. FC Heidenheim
Harry Kane    Fotó: AFP/Sven Hoppe

Utóbbi csúcsot eddig a lengyel tartotta még a 2019/20-as idényből. Kane egyébként már most többször volt eredményes, mint az előző idény társgólkirályai, Niclas Füllkrug és Christopher Nkunku, akik 16 góllal fejezték be a legutóbbi kiírást. A Bayern csapatszinten is Bundesliga-rekordot állított fel azzal, hogy 11 forduló alatt 41 gólt szerzett.

 A győzelem nagyon nehezen jött össze a Bayernnek, a Heidenheim ugyanis kétgólos hátrányból egyenlített ki, de a végén a csereként beálló Guerreiro és Choupo-Moting góljával alakította ki a 4-2-es végeredményt. 

A Bundesliga egyik, nem sérült magyar játékosa, ezúttal sem kapott lehetőséget a Hoffenheimben, amely a bajnokságban először vesztett pontokat idegenben, de az Augsburg otthonában elért 1-1-es döntetlennel így is veretlen maradt vendégként.

Borítókép: Harry Kane (Fotó: AFP)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.