„Hirtelen egy nagy durranás hallatszott, a rendőrök nem tehettek semmit”

Még ma sem tudott edzést tartani az Olympique Lyon labdarúgócsapatának vezetőedzője, Fabio Grosso azután, hogy vasárnap komoly fejsérülést szenvedett abban a támadásban, amit az Olympique Marseille vandál szurkolói intéztek a lyoniak busza ellen. Az olasz válogatottal 2006-ban világbajnok Grosso reméli, ebből az esetből tanulnak az elkövetők, mert nem sokon múlt a tragédia.

2023. 11. 01. 16:23
FBL-FRA-LIGUE1-MARSEILLE-LYON Firefighters stand next to Lyon's team bus, showing one window (L) completely broken and another damaged, after the bus was stoned as it entered the Stade Velodrome ahead of the French L1 football match between Olympique Marseille (OM) and Olympique Lyonnais (OL) at Stade Velodrome in Marseille, southern France on October 29, 2023. Lyon head coach Fabio Grosso was reportedly injured during the incident. (Photo by Christophe SIMON / AFP) Fotó: Europress/AFP/Christophe Simon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában vasárnap este nem rendezték meg az Olympique Marseille– Olympique Lyon mérkőzést, miután a helyi szurkolók kövekkel dobálták meg a Vélodrome stadionhoz érkző vendégek csapatbuszát, s a Lyont irányító Fabio Grosso és segítője, Raffaele Longo is megsebesült. A vezetőedző vérző fejjel szállt le a buszról, és még később, a sebei ellátása után is szédülésre panaszkodott. A történtek után a liga illetékesei úgy döntöttek, hogy a találkozót nem rendezik meg. A rendőrség kilenc huligánt vett őrizetbe.

Fabio Grosso
Fabio Grosso a támadás után Fotó: AFP

A Marseille huligánjai ezt tették: 

Forrás: X/EuroFoot 

– Ami történt, abból akár tragédia is lehetett volna. Remélem, ez egy jó lecke volt mindenkinek. Köszönöm a sok támogató üzenetet, hajrá Lyon! – nyilatkozta az eset után szűkszavúan Grosso.

A Lyon ír védője, Jake O’Brien a The Athletic szaklapnak felidézte az eseményeket.

– A legtöbbünkön fejhallgató volt, zenét hallgattunk, amikor hirtelen egy nagy durranás hallatszott. Először nem is vettem észre, hogy mi történt, mert hangos volt a zeném, de aztán megláttam, hogy hirtelen több száz marseille-i tűnt fel, akik közül többen kövekkel és mindenféle dolgokkal kezdték el dobálni a buszunkat. A bennünket kísérő rendőrök semmit sem tehettek, ők a buszunk előtt voltak, a támadás pedig oldalról történt. Mindegyikünk igyekezett védeni a fejét.

A lyoniak egy másik busszal hagyták el a stadiont, tíz rendőrautó kísérte őke a marseillei-i repülőérre.

A Lyon csapatára egyébként is nehéz idők járnak, a korábban rendszeresen BL-szereplő csapat a Ligue 1-ben jelenleg az utolsó, 18. helyen áll; kilenc forduló alatt csak három pontot szerzett, három döntetlen mellett hatszor kikapott. S Grosso egyelőre nincs olyan állapotban, hogy edzést vezessen. 

Borítókép: A lyoniak számára szörnyű lett a vasárap este Marseille-ben (Fotó: Europress/AFP/Christophe Simon)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.