Mourinho és Sarri szópárbaja izgalmasabb volt, mint a római derbi

Ha a tabella alapján nem is, a hagyományok alapján mindenképpen a Lazio és a Roma mérkőzése volt a Serie A 12. fordulójának rangadója. A római derbit a két vezetőedző, Maurizio Sarri és José Mourinho kemény szópárbaja vezette fel, a 0-0-ra végződött derbi viszont nem tudott felnőni Sarri és Mourinho szópárbajához.

2023. 11. 12. 19:54
Romelu Lukaku Roma Lazio
Fotó: X/S.S.Lazio
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sem a Lazio, sem a Roma nem úgy kezdte az olasz bajnokságot, ahogy azt a szurkolók remélték, a római derbit mindketten a középmezőnyből várhatták. Maurizio Sarri csapata, a Lazio hét közben a Bajnokok Ligájában a Feyenoord elleni 1-0-s győzelemmel, José Mourinho együttese, az AS Roma csütörtökön az Európa-ligában a Slavia Praha otthonában elszenvedett 2-0-s vereséggel hangolt a meccsre, a két vezetőedző pedig érdes szópárbajjal. José Mourinho saját korábbi trófeáival villogott, miközben Maurizio Sarri megkapta a portugáltól a magáét.

Maurizio Sarri José Mourinho
A látszat csalóka, Maurizio Sarri és José Mourinho viszonya nem volt felhőtlen a Lazio és a Roma derbije előtt (Fotó: AFP/Giuseppe Maffia)

Sarri a Feyenoord elleni BL-meccs előtt dohogott amiatt, hogy amíg csapata „háborúra készül” a három forduló után a csoportban éllovas hollandok ellen, addig a Romára csak „barátságos mérkőzés” vár Prágában az olasz fővárosi derbi előtt.

Mit üzent José Mourinho Maurizio Sarrinak?

Meglepő lett volna, ha éppen Mourinhónak nem lett volna válasza a felvetésre. A portugál szakember a Slavia Praha helyett is megsértődött Sarrira.

– Mintha azt mondta volna, hogy a Slavia gyenge csapat.

Én mindig tisztelem az ellenfeleimet, talán ez a különbség egy olyan edző között, aki már huszonhat trófeát nyert, és egy másik között, aki alig nyert bármit is

– hangzott Mourinho epés felelete, aki még azt is hozzátette, hogy kíváncsi lesz, a Serie A vezetősége hogyan reagál Sarri szavaira.

Az olasz szakember egy-egy olasz bajnoki címével és Európa-liga-sikerével trófeák terén valóban nem veszi fel a versenyt Mourinhóval, az előző idényben viszont a Lazióval oda-vissza elverte Mourinho Romáját, s Bajnokok Ligája-indulást érő helyre vezette az égszínkékeket, míg a Farkasoknak ismét maradt az El-szereplés.

Hogyan zajlott a római derbi?

Mindkét tavalyi fővárosi rangadót 1-0-ra nyerte az előző idényben a Lazio, s ezúttal sem kényeztették el gólokkal a közönséget a csapatok.

Bryan Cristante ugyan betalált a kapuba az első félidőben, de les miatt nem volt érvényes a találat, majd a korábbi Roma-játékos Romagnoli fejesét védte bravúrral Rui Patrício.

Indulatok akadtak a pályán és azon kívül is, az edzők közül Maurizio Sarri kapott sárga lapot, José Mourinho viszont nem. Kiállítást és gólt viszont nem hozott a római derbi.

A Napoli már négy vereségnél jár

Az olasz nagycsapatok közül a Milan és a Juventus még szombaton játszott, előbbi csak egy pontot szerzett a Lecce ellen, a Zebrák viszont a Cagliari elleni sikerükkel átmenetileg átvették a vezetést a bajnokságban.

A Milan botlásával a címvédő Napoli esélyt kapott, hogy fellépjen a dobogóra, de nem élt vele, sőt a 91. percben kapott góllal kikapott az Empolitól, és már négy vereségnél jár. Tavaly éppen ennyivel zárta a bajnokságot a nápolyi csapat, nem véletlen, hogy most inog a kispad a sikeredző, Luciano Spalletti helyére érkezett Rudi Garcia alatt.

Serie A, 12. forduló

Lazio–Roma 0-0
Lecce–Milan 2-2
Juventus–Cagliari 2-1
Napoli–Empoli 0-1
Fiorentina–Bologna 2-1
Udinese–Atalanta 1-1
Monza–Torino 1-1
Genoa–Verona 1-0
Sassuolo–Salernitana 2-2
Internazionale–Frosinone 20.45

Az élcsoport: 1. Juventus 29 pont/12 meccs, 2. Inter 28/11, 3. Milan 23/12

Borítókép: Nagy küzdelem zajlott a római derbin (Fotó: X/S.S.Lazio)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.