Marozsán simán nyert a szófiai magyar rangadón

Marozsán Fábián 6:3, 6:1-re legyőzte Piros Zsombort az 563 ezer euró (220 millió forint) összdíjazású szófiai kemény pályás férfi tenisztorna nyitókörében.

2023. 11. 07. 11:29
null
TENNIS-ATP-CHN Fotó: WANG ZHAO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglistán a 62. helyen álló Marozsán Fábián és a 121. helyen álló Piros Zsombor korábbi három nemzetközi tétmérkőzését Piros nyerte a horvátországi Sibenikben és Splitben, valamint a lengyelországi Grodzisk Mazowieckiben. A koronavírus-járvány idején, 2020 májusában is találkozott a két játékos a nézők nélkül megrendezett Budapest Kupán a Nemzeti Edzésközpontban, akkor Marozsán bizonyult jobbnak.

HURKACZ, Hubert ; MAROZSÁN Fábián
Marozsán simán nyert Piros ellen (Fotó: Andy Wong/ATP)


A bolgár fővárosban azonban nem salakon, hanem kemény borításon csapott össze a Davis Kupa-válogatott két 24 éves alapembere. Az első öt gémben négy bréket láthatott a közönség, aztán az öt nappal idősebb Marozsán tudta hamarabb stabilizálni a játékát, és 5:3-nál kiszerválta a szettet. A folytatás már simábban alakult, Marozsán gyorsan 4:0-ra elhúzott, majd a játszma harmadik brékjével lezárta a meccset, a 6:3, 6:1-re végződő mérkőzés 66 percig tartott. Marozsán a 16 között a kilencedik kiemelt szerb Miomir Kecmanoviccsal (56.) vagy a spanyol Roberto Bautista Aguttal (60.) találkozik. 

A bolgár fővárosban 2019-ben döntős (47.) nyolcadik kiemeltként a selejtezőből érkező francia Terence Atmane-nal (134.) csap össze 19 óra körül.   

 Borítókép: Marozsán simán nyert Piros ellen (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.