Mourinho üzenete Ancelottinak: Ne kövess, őrült voltam, hogy elhagytam a Real Madridot

José Mourinho készül valamire. Vagy az edzői pályafutása lezárására, vagy ellenkezőleg, valami nagy dobásra. A Rómában lecsendesedett tréner mindenesetre ismét igyekszik a figyelem középpontjába kerülni. Másképp mindenesetre nehéz értékelni a RAI-nak adott interjúját. Mourinho egy évtized távlatából beismeri, őrültség volt elhagynia a Real Madridot, s a saját példáján keresztül arról győzködi Carlo Ancelottit, el ne kövesse ugyanezt a hibát. Mourinho arról is kendőzetlenül beszélt, hogy hamarosan ő is kiköt Szaúd-Arábiában.

2023. 11. 22. 22:47
José Mourinho
Budapest, 2023. június 1. José Mourinho, az olasz csapat vezetõedzõje a labdarúgó Európa-liga döntõjében játszott Sevilla - AS Roma mérkõzésen a hosszabbítást követõ büntetõk után a budapesti Puskás Arénában 2023. június 1-jére virradóan. A döntõt a Sevilla nyerte 1-1-es rendes játékidõ és hosszabbítás után tizenegyesekkel 4-1-re. MTI/Kovács Tamás Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

José Mourinho szerint csak csak egy őrült akarja elhagyni a Real Madridot. És ez az őrült ő volt... Az immár 60 esztendős portugál tréner a RAI-nak adott interjúban felidézte az immát több mint tíz évvel ezelőtti esetet, amikor úgy döntött, enged a Chelsea és Roman Abramovics csábításának és visszamegy Londonba. – Három éve voltam már Madridban. José Ángel Sánchez (a Real akkori elnöke) nagyon akarta, hogy maradjak, én azonban másképp döntöttem. Őrült voltam – korholta magát az interjúban Mourinho.

José Mourinho, Real Madrid, Carlo Ancelotti, őrült, Roma, Szaúd-Arábia, Brazília
Mourinho azt állítja, nagyszerűen érzi magát Rómában. Akkor miért éppen most vall szerelmet a Real Madridnak? (Fotó: LUCA ZENNARO)

Tíz év távlatából valószínűleg igaza van. Csak hogy akkor, amikor ő volt a Real Madrid edzője, másként álltak a dolgok. Akkoriban a Barcelona nem csak a spanyol, az európai futballt is uralta, bizony a Barca gyakran a Real Madridra is megalázó vereséget mért. Másfelől pedig Mourinho a Chelsea-vel 2015-ben ismét megnyerte a Premier League-et, ha akkor kérdezték volna, biztosan nem azt feleli, hogy rossz döntés volt elhagyni a Realt és visszatérni Londonba.

Egy bók Ancelottinak, egy pedig Florentino Pereznek

Mourinho látszólag baráti gesztusból, a Carlo Ancelotti, valamint a Real Madrid iránti tisztelettől vezérelve ragadtatta magát erre a nyilatkozatra. Közismert, hogy Ancelottit a brazil szövetség örömest szerződtetné szövetségi kapitánynak, az olasz tréner távozása már a mögöttünk hagyott nyáron is felröppent.

– Brazília? Csak egy őrült ember hagyja el a Madridot, ha a Madrid maradásra akarja bírni. Én voltam az az őrült –ismételte meg Mourinho. 

A Special One-t ismerve ez persze lehet, hogy csupán taktika. Hízelgésképpen Ancelotti-rajongónak nevezi magát, hozzátéve, Ancelottinál nincs alkalmasabb ember a Real irányítására. S persze a Real jelenlegi edzőjének, Florentino Pereznek is kedveskedik, mondván, szuper intelligens ember, akinek szerinte csak egy apró gesztust kell tennie, s akkor Ancelotti meggondolja magát és marad.

 

José Mourinho Madridba vagy Szaúd-Arábiába készül?

S ha mégsem? Mourinho netán ekképpen akarja előkészíteni a visszatérését Madridba? Ki tudja. Ő maga ezt persze meg sem említi. Arról beszél, nagyon jól érzi magát Rómában, ahol olyan különös s büszkeség és a hangulat, hogy már magában attól más az ember hőfoka. Ennek némileg ellentmond, hogy másfél hónapja arról beszélt, elérte a karrierje mélypontját az AS Romával, amely jelenleg is csupán a hetedik a Seria A-ban.

Sokkal valószínűbb, hogy Mourinho továbbállna Rómában. Azt el is árulta, Szaúd-Arábia szerepel a tervei között. Nem ma, nem holnap, mint mondta, de a közeljövőben.

Mondjuk nyártól. Ha nem jönne össze a madridi visszatérés.

Carlo Ancelottinak pedig fel van adva a lecke. Higgyen-e Morinhónak vagy ellenkezőleg, inkább tartson tőle.

Borítókép: Mourinho gesztikulál. Vagy taktikázik... (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.