Nagy magyar győzelem Szlovákia ellen, vb-elődöntős a válogatott

Tovább menetelt az egyesült arab emírségekbeli Rász el-Haimában zajló minifutball-világbajnokságon a magyar válogatott, amely a negyeddöntőben 1-0-ra legyőzte Szlovákia csapatát. Az elődöntőt ma, azaz pénteken 16 órakor rendezik, az ellenfél pedig újra szomszédos ország, Románia együttese lesz.

2023. 11. 03. 7:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar minifutball-válogatott a nehézségek ellenére is jól szerepel a vb-n, hiszen a Szlovákia elleni rangadón továbbra sem játszhatott a csapatkapitány Barabás Miklós, aki korábban két gólt szerzett a tornán. Így aztán a vb-negyeddöntőben Nagy Lajos szövetségi kapitány a Tajti – Kövesdi, Nádasi, Győri, Ladányi, Dunai kezdőhatost küldte pályára. A játékosok is meglepődhettek azon, hogy a magyar Himnusz helyett Az éjjel soha nem érhet véget… kezdetű sláger szólalt meg a hangszórókból. Gyorsan észbe kaptak a szervezők, és korrigáltak… – írja az Origó tudósítása.

Nagy magyar siker született a minifutball-vb-n. Fotó: Origó/Hegedűs Gábor

Az első félidő gól nélkül zárult, s bár a magyar csapat fölényben játszott, szlovák hiba kellett a mindent eldöntő gólhoz. A 44. percben az ellenfél cserekapusa eladta a labdát, így Kozó a kapura vezette azt, Kiss Gábornak passzolta, aki közelről, balról, laposan a rövid alsóba gurított. Ezzel szerzett vezetést a magyar válogatott, s mint kiderült, meg is nyerte a góllal 1-0-ra a meccset.

A legutóbbi vb-n negyedik helyen záró, világranglista-5. magyar válogatott szépen menetel a világbajnokságon: a csoportkörben 1-0-ra győzte le Portugáliát, 2-1-es sikert aratott Líbiával szemben, majd Szerbiát múlta felül egy góllal, a nyolcaddöntőben pedig 3-0-ra verte Egyiptomot. Ezt követte a szlovákok elleni siker. A következő feladat már az elődöntő, amelyben pénteken, magyar idő szerint 16 órakor lép pályára a vb-bronzérmes és Eb-ezüstérmes Románia együttese ellen, míg a másik ágon a világbajnok Mexikót búcsúztató Kazahsztán és az Eb-címvédő Azerbajdzsán küzd meg egymással a fináléba kerülésért.

Borítókép: Már a vb-döntőbe jutásért küzdhet a magyar minifutball-válogatott (Fotó: Origó/Hegedűs Gábor)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.