Hatalmas esélyt hagyott kihasználatlanul a Szeged

Egy esetleges győzelemmel öt pontra növelhette volna az előnyét a PD Zagreb ellen a férfikézilabda Bajnokok Ligájában. Azonban nem így történt, a 30-25-ös horvát győzelem a szegediekre nézve hízelgő. A jelenleg továbbjutó helyen álló Szeged előnye egy pontra csökkent a Zagreb előtt a BL A csoportjában.

2023. 11. 29. 20:21
HC Zagreb v OTP Bank - Pick Szeged - EHF Champions League
ZAGREB, CROATIA - NOVEMBER 29: Cuni Morales Yoel of OTP Bank Pick Szeged during Champions League group A match between HC Zagreb and OTP Bank Pick Szeged at Arena Zagreb on November 29, 2023 in Zagreb, Croatia. (Photo by Igor Soban/Pixsell/MB Media/Getty Images) Fotó: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Abban a tudatban kezdte a Szeged a zágrábi csoportmérkőzést, hogy ha nyer, akkor minden bizonnyal az első hat, továbbjutó között végez a csoportjában. Az esetleges szegedi győzelem azt jelentette volna, hogy öt ponttal előzi meg a hetedik helyen álló horvát ellenfelét, azaz hatalmas lépést tesz a továbbjutás felé.

20231116_1009_KAR
Luka Stepancic (kékben) nem tudott segíteni a Szegednek (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

Nem is kezdődött rosszul a mérkőzés, a Szeged 5-2-re elhúzott, de a sorozatos hibáit kihasználta a Zagreb, 7-nél érte utol a horvát csapat a magyart. A Mikler és Imsgard kapuscsere sem segített, és az sem, hogy a nem teljesen egészséges olykor bejött segíteni a pályára. De nem rajta múlt, hogy nem tudott. A BL-mezőny legjobban záró védelme egyszerűen elszívta a levegőt a szegedi átlövők elől. Garciandia és Szita, majd Stepancic sem tudott érvényesülni. Bánhidi helyettesét, Gabert pedig erőnek erejével hatástalanították a horvátok, a szlovén beálló kisebb sérülést szenvedett. A Szeged pedig nagyobbat, a korábban a Kielcével egy, a Vardarral két Bajnokok Ligáját nyert Ivan Cupic mellett a hazai kapus, Matej Mandic is parádézott. 17-12-es hazai előnnyel ért véget az első félidő.   

Kiütésveszély után

Aki még hitt a szegedi feltámadásban, az gyorsan kiábrándult: 13 perc alatt mindössze két gólra volt képes a szegedi alakulat. Közben a Zagreb kedvére lőtte a gólokat, Mandic heteseket fogott, Stepancic formán kívül játszott, és szép lassan felsejlett egy kiütéses vereség rémképe. A Zagreb ugyanis a tízgólos előnyért támadhatott, ez nem jött össze, és legkevésbé sem Mikler védésein múlott az, hogy nem sikerült. A hajrára felzárkózott, elsősorban a heteseket pontosan lövő, Martinsnek köszönhetően hét perccel a vége előtt 25-19-re felzárkózott a magyar ezüstérmes. Közelebb azonban már nem tudott. A Szeged kikapott, de nem reménytelen a helyzete: a továbbjutáshoz azonban még legalább egy bravúrra lehet szüksége a folytatásban.

Férfikézilabda Bajnokok Ligája, A csoport: PD Zagreb–OTP-Bank Pick Szeged 30-25  (17-12).

A mérkőzés hivatalos statisztikája ITT.

Borítókép: Az ötgólos Mackovsek (fehér mezben) volt a legeredményesebb szegedi (Fotó: AFP) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.